El primer gran títol de l’era LNFS

06.02.2011 21:00

El trofeu de campió que ha aixecat avui Javi Rodríguez a Segòvia és el primer que guanya la secció de futbol sala del Club a nivell estatal. Quatre Copes Catalunya acompanyen un palmarès que ha de seguir creixent.

Des que el FC Barcelona va convertir en professional la secció, ara fa 5 anys, el gran repte era aconseguir un títol que s’estava resistint. Finalment, l’equip de futbol sala ha aixecat avui el seu primer gran trofeu dins el futbol sala estatal, en vèncer El Pozo M`´urcia a la final de la Copa d’Espanya ( 3-2 ). El 6 de febrer del 2011, per tant, serà una data per a la història i el Municipal Pedro Delgado, un pavelló lligat a la secció blaugrana.

El FC Barcelona, que en aquests últims anys també compta amb dos ascensos a Divisió d’Honor (99/00 i 05/06), sí que s’ha fet dominador del futbol sala català. La Copa Catalunya és territori blaugrana aquests últims anys. L’equip l’ha guanyat les tres últimes edicions, l’última de les quals aquesta mateixa temporada, en una final ajustada contra el Marfil Santa Coloma a Balaguer (2-1).

Dos trofeus més, abans de la LNFS

EQUIP_FUTBOL_SALA_AMB_RECOPA_1990.JPGEl FC Barcelona també pot presumir d’haver guanyat dos títols més, però abans de la creació de la Lliga Nacional: la Copa del Rei 1988-89 i un any més tard, la Recopa d’Europa, la primera edició de la qual es va disputar al Palau Blaugrana.
Reptes pendents
El Barça Alusport encara té reptes pendents aquesta temporada, concretament dos. Per una banda, la Copa del Rei, on recentment es va classificar per a les semifinals que jugarà, a doble partit, contra Azkar Lugo (22 i 29 de març). Per l’altra, la Lliga. L’equip de Carmona és líder a la Divisió d’Honor i espera arribar el més lluny possible a la competició domèstica, un títol que comporta el premi afegit de jugar a Europa la temporada vinent.