F.Base-Barça Atlètic

25.08.2009 18:20

Iván Benítez, el reforç amb més minuts

El central canari ha jugat els cinc partits de pretemporada del Barça Atlètic i ha format part d’un eix defensiu que només ha encaixat dos gols en aquesta fase de preparació del curs 2009/10.

Iván Alejandro Benítez ha estat un dels jugadors més utilitzats per Luis Enrique en aquesta pretemporada. Tant el central canari com Marc Bartra, que procedeix del Juvenil A, s’han convertit en els membres de l’equip amb més minuts a les seves botes. Cadascun ha jugat un total de 360 minuts.

Titular en tots els partits

P1020373.JPGEl jugador de Las Palmas va ser el quart fitxatge del Barça Atlètic per a la temporada 2009/10, però durant la fase de preparació de la competició oficial s’ha convertit en el reforç amb més protagonisme: ha estat titular en tots els partits i ha acumulat minuts en tots ells. “El míster està confiant en mi. Estic molt content de poder jugar i ajudar l’equip”, confessa l’Iván.

Gran acollida dels companys

Quan va arribar al Barça Atlètic el 22 de juliol passat, el canari explicava que havia pogut parlar amb Jeffren Suárez i que el seu compatriota li faria de cicerone dins l’equip dirigit per Luis Enrique. Però el davanter d’origen veneçolà s’ha estat amb el primer equip. Tot i així, l’Iván està molt satisfet per com el va rebre el grup: “Des del principi em va acollir molt bé, com si em coneguessin de tota la vida”.

Bona actuació

Durant la pretemporada, el jugador ha compartit el centre de la defensa amb Marc Bartra. En el matx contra l’Hospitalet, però, va tenir com a parella de ball Jaume Sobregrau. En els dos casos, el resultat ha estat positiu perquè el filial barcelonista només ha encaixat dos gols en cinc partits. A més de treball defensiu i sacrifici, Iván Benítez ha demostrat que té un gran desplaçament de pilota i que sap marcar gols. I és que contra l’Hospitalet (3-1) va signar la segona diana blaugrana.

Categoria exigent

2009-08-19_BARxA_ATLETIC_-_HOSPITALET_004.JPGLa Segona B, l’Iván la coneix perfectament de la temporada passada, quan va militar a Las Palmas Atlético. És una categoria on no val a badar, i més si ets defensa. És per això que Luis Enrique insisteix molt en un aspecte durant els entrenaments: “El que més ens demana als defensors és que a l’hora de treure la pilota no ens compliquem, que la traiem bé. Per a la resta: treball, esforç i humilitat”, assegura Iván Benítez.

Prudència abans de començar

Per al Barça Atlètic, la competició oficial comença aquest diumenge al camp del Centenari i contra el Badalona. L’Iván es mostra prudent sobre això: “L’equip sembla que té un bon nivell, hem guanyat tots els partits de pretemporada, però ara hem de demostrar el mateix durant la Lliga. A veure si tenim sort i podem seguir guanyant”.
Els números dels set fitxatges

Edu Oriol:
225 minuts en 4 partits.

Miguel Ángel Luque:
287 minuts en 5 partits.

Armando Lozano:
30 minuts en 1 partit.

Iván Benítez:
360 minuts en 5 partits. 1 gol.

Jaume Sobregrau:
255 minuts en 5 partits.

Jonathan Soriano:

Elvis Onyema:
90 minuts en 2 partits.