FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

16.07.2008 15:56

La il.lusió d’entrenar benjamins

Jaume Marcet


Xavi Ferrando afronta el repte d’entrenar el Benjamí A amb la il.lusió d’assumir per primera vegada la direcció d’un equip del futbol base. Ferrando havia estat fins ara el segon entrenador de l’Aleví A.


Els canvis en l’organigrama tècnic del futbol base han afavorit la progressió de Xavi Ferrando, que després de dos anys com a ajudant d’Andrés Carrasco a l’Aleví A iniciarà ara el repte de ser el primer tècnic del Benjamí A:

Pas endavant

xavi_fernando_0.jpgTot i que baixa dues categories, el salt de ser segon tècnic a primer entrenador és per a Xavi Ferrando una excel.lent notícia: “ És un pas endavant bastant gran perquè la figura del segon és important però té molta menys responsabilitat que el primer, està clar que les decisions les pren el primer entrenador”
Ferrando ha après molt treballant al costat d’Andrés Carrasco, però ara creu que està preparat per aprofitar aquesta oportunitat: “.
Desprès de dos anys de ser segon ja tenia ganes de poder portar un equip, fer-ho a la meva mesura i poder pendre algunes decisions”.

Entrenador de futbol

Xavi Ferrando comparteix la idea que ha expressat en més d’una ocasió Johan Cruyff a l’hora de considerar que la feina dels entrenadors de nens és bàsica pel futur del futbol.: “nosaltres treballem els fonaments del futbol ” assegura un tècnic que gaudeix de treballar amb nois que aspiren a fer-se grans futbolistes.
És per xavi_fernando_1.jpgaixò que s’ha de tenir clar que és el que necessiten els jugadors en edat benjamí del seu entrenador: “El monitor té unes característiques, el professor té unes altres i l’entrenador unes altres però has de ser entrenador de benjamins.

No has de pretendre ser un entrenador professional amb uns nens que tenen nou anys sinó que has de fer la teva feina amb uns matisos. No pots parlar a un noi de nou anys com li parlaries a un de 18 o 20 però la feina és fer d’entrenador igual”.

La il.lusió d’entrenar benjamins
Comença el mes de setembre
Xavi Ferrando començarà a treballar amb el Benjamí A l’1 de setembre, data on començaran els entrenaments d’aquest equip a la Ciutat Esportiva. Carles Gil, fins ara tècnic de la FCB Escola, serà l’ajudant de Xavi Ferrando.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana