FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

17.02.2009 14:59

La història de Youssef i Masoud

Jaume Marcet


Un nen suec i un del Marroc van viatjar aquest cap de setmana a Barcelona per fer les proves d’ingrés a la FCB Escola. Yousef i Masoud es declaren culers de cor i expliquen que el seu somni seria poder jugar de blaugranes.


Eren unes proves per obrir la FCB Escola a tots els nens catalans que vulguin demostrar el seu nivell futbolístic per formar-hi part, però els responsables tècnics del Barça es van veure sorpresos aquest dissabte per la presència de dos nois que havien recorregut milers de kilómetres per formar part d’aquest càsting.

Un nen suec

masoud_pilota.jpgMasoud André Hesabian és un nen heterogeni. El seu pare es iranià, la seva mare boliviana, però tot i que ell viu a Suècia es declara aficionat del Barça des de sempre. El seu pare Mansour ho defineix així: “Té tota la habitació decorada d’objectes blaugranes, quan juga el Barça es para el món”.

masoud_entrev.jpgÉs per això que Masoud va insistir fins a convèncer la seva família per viatjar a Barcelona i intentar passar les proves de la FCB Escola.

El mateix Masoud ens ho confessava: “Quan vaig saber que hi havia la possibilitat, vaig parlar amb els meus pares per poder venir aquí, no volia desaprofitar aquesta oportunitat, per a mi seria un somni poder jugar al Barça”.

Tant Masoud com la seva família són conscients de la dificultat de convèncer els exigents tècnics blaugranes.

El somni d’un noi marroquí

yousef.jpgLes inquietuds que han possibilitat que Youssef Mounakeb passés també la prova de la FCB Escola són similars a les de Masoud.

Youssef viu a Tànger (Marroc) i els projectes solidaris del FC Barcelona en la seva ciutat natal l’han convidat a l’aventura. Així justifica el viatge Abdil-Jalil Mounakeb, pare del petit Yooussef: “Era el moment de provar-ho, el meu fill té qualitats i en el món actual no hi ha fronteres, vaig veure al president Laporta a Tànger i veient que el meu fill és un fanàtic del Barça vaig pensar que podríem venir a Barcelona”.

Yooussef, de només 11 anys, confessa que “jo estimo al Barça, m’agradaria ser com Messi, estic molt feliç d’haver tingut l’ocasió de, com a mínim, fer aquestes proves”.
La història de Youssef i Masoud
Protagonista a una televisió sueca
Anna Brolin, periodista de TV4, televisió sueca ha seguit el cas de Masoud per informar l’audiència del seu país sobre l’aventura d’aquesta família heterodoxa: “És un cas excepcional, fer tants kilòmetres per passar només una prova, a més estem molt interessats a parlar de les acadèmies de futbol espanyoles i la del Barça és excel•lent. A més, al meu país des de la presència de Larsson i Andersson interessa molt tot el que es viu al voltant del Barça”, assegura la reportera d’aquesta televisió sueca.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana