FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

25.09.2007 13:12

Lillo aposta per Guardiola

Jaume Marcet


Juanma Lillo està convençut de la vàlua de Guardiola com a entrenador. L’extècnic del Saragossa i Salamanca creu que el de Santpedor ja exercia d’ entrenador quan jugava.


Va ser l’últim entrenador de la carrera de Guardiola al futbol mexicà. Lillo dirigia el Dorados quan Guardiola va posar fi a la seva etapa de futbolista professional. Abans de coincidir a Mèxic, ambdós ja mantenien una bona sintonia futbolística. Quan Lillo parla de Guardiola no escatima elogis, tal com es desprèn de la conversa amb Barça TV: “Crec que la seva aparició en el futbol ha estat grata. No importa el que faci. La seva manera de veure el futbol serà positiva en qualsevol àmbit en el que hi participi. Si volgués ser president seria un bon president."

De jugador a entrenador

lillo_01.jpgEl canvi que ha viscut Guardiola de jugar a la gespa a manar des de la banqueta és, per a Lillo, una evolució natural: “El pas de Pep de jugador a entrenador és molt fàcil perquè ja era entrenador quan jugava, aleshores jo crec que mai ha deixat de ser entrenador, de la mateixa manera que crec que mai deixarà de ser jugador, curiosament”.

Lillo, que va presenciar el Barça B-Blanes de dissabte al Miniestadi, creu que la forma de veure el futbol de Guardiola és molt propera al que Joahan Cruyff promulgava en la seva etapa de tècnic al Barça: “Ell era gairebé la veu de Cruyff al camp, aleshores la manifestació que té és molt similar. Per tant, és normal que un tingui fidelitat a allò que tant bé li ha anat, a allò que sent, que creu. I, gràcies a Déu, Pep és molt eclèctic i és un home molt obert a qualsevol tipus de millora o idea que no sigui exclusivament aquesta.”

Per a Lillo no és casualitat que el Barça B utilitzi en algunes ocasions l’esquema 3-4-3 típic del ‘Dream Team’.

Lillo aposta per Guardiola

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


La feina dels entrenadors del planter
Lillo ha dirigit, en la seva carrera, equips com ell Salamanca, Oviedo, Saragossa, Terrassa i Dorados. Tot i encaminar els seus interessos al futbol professional, el tècnic basc destaca la feina dels entrenadors dels equips inferiors: "Jo valoro molt els entrenadors del futbol base, perquè jo gairebé em veig impossibilitat. Jo els valoro una barbaritat. Crec que els millors tècnics han d’estar al futbol base, però el que passa és que aquí no estan els diners; aleshores al final tots busquem el lloc on la recaptació és millor”. Lillo no descartaria entrenar a un equip del futbol base si l’opció el convencés ideològicament, segons explica.

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana