Ho tornen a fer (2-2)

Barça B

12.12.2010 18:55

Aida Soriano

El Barça B ha empatat al camp de l’Albacete després d’anar perdent 0-2. Els blaugranes han reaccionat a temps, com va passar al camp del Betis, i Nolito i Jonathan Soriano han donat la volta al partit en cinc minuts.

La victòria haurà d’esperar una setmana més. Això sí, contra l’Albacete, el Barça B ha demostrat que quan les coses van maldades l’equip sap com reaccionar. I és que el que ha ocorregut contra els manxecs en la setzena jornada de Segona Divisió és un punt i seguit a l’actuació que fa menys d’una setmana van protagonitzar els blaugranes al camp del Betis (2-2) .

Control inicial

Albacete_Barcelona_B_6713.jpgEl Barça B ha saltat a la gespa del Carlos Belmonte, on només havia puntuat la Ponferradina, amb intensitat i de seguida ha tingut la possessió de la pilota. La iniciativa blaugrana en el joc, pressionant, robant pilotes, entrant per les bandes i buscant les centrades, no s’ha vist traduïda en grans ocasions de gol per part del filial. Curiosament han sigut els dos interiors del Barça els qui més actius han estat en atac.

Sergi Roberto ha tingut la més clara del Barça B amb un xut que ha sortit fregant el pal de la porteria de l’Albacete (min 5) i Martí Riverola ha estat una presència constant dins l’àrea manxega, però no ha pogut caçar ni rematar entre els tres pals cap de les pilotes que li han caigut als peus dins l’àrea manxega.

El rival aprofita les imprecisions

Contràriament, l’Albacete ha basat el seu joc a buscar l’esquena a la defensa de l’equip de Luis Enrique. De Lerma ho ha intentat amb un xut fluixet des de la frontal que ha atrapat sense problemes Masip (min 20).

Albacete_Barcelona_B_6705.jpgPerò la baixada d’intensitat del Barça B i una sèrie d’imprecisions han estat aprofitades pels locals per fer un contraatac i provocar un córner, que ha estat l’origen de l’1-0 de l’Albacete. Els manxecs, que han enviat la primera rematada del servei de cantonada a la base del pal del Barça B, han aprofitat la segona jugada i Fragoso li ha servit en safata de plata el gol a Asen, que no ha perdonat (min 30).

Continuen sense definir

Amb avantatge en el marcador, els d’Antonio Calderón han tornat a esperar el filial blaugrana al darrere, esperant aprofitar un contraatac. Però els blaugranes han tornat a recuperar el criteri en atac i Sergi Roberto ha tornat a provar-ho amb un xut que ha marxat a córner i que en servir-lo Oriol Romeu ha estat a punt d’enviar al fons de la xarxa manxega.

El 2-0 els deixa KO

En la represa, els de Luis Enrique han sortit tranquils, disposats a tenir paciència i a buscar el gol a través del seu joc habitual de toc, però el segon gol de l’Albacete, que ha sortit de les botes de Tato (min 51) en agafar l’esquena a la defensa visitant, ha posat el 2-0 en el marcador i l’equip blaugrana ha perdut el nord. Amb tot, els locals han pogut marcar el 3-0, però la pilota ha marxat fregant la base del pal.

Reacció blaugrana

El Barça B ha fet tres canvis que han donat aire fresc al joc de l’equip (Víctor Vázquez, Edu Oriol i Saúl per Tello, Riverola i Romeu), i, tot i això, Masip ha hagut de salvar un u contra u amb Tato (min 64). Però només tres minuts més tard, un xut de voleia de Víctor Vázquez ha estat el preludi de la reacció dels blaugranes, que en qüestió de cinc minuts ha tancat l’Albacete al seu camp i ha capgirat la situació.

Nolito i Soriano empaten

Albacete_Barcelona_B_7443.jpgDe les botes de Nolito ha arribat el 2-1 del Barça B: Saúl Berjón ha fet una gran jugada individual per la banda dreta i ha efectuat una centrada al cor de l’àrea que l’andalús ha enviat al fons de la xarxa sense pensar-s’ho dues vegades (min 68). El mateix Nolito ha pogut marcar l’empat amb una rematada de cap tres minuts després, però ha estat Jonathan Soriano qui, aprofitant precisament una centrada de Nolito des de l’esquerra en el minut 73, ha convertit el 2-2 en una realitat.

El triomf es resisteix

Fins al final, els blaugranes ho han seguit provant i Nolito primer i Montoya posteriorment han estat a punt de signar el gol de la victòria, però aquesta no ha arribat i el repartiment de punts s’ha fet efectiu al xiulet final de l’àrbitre. Un punt, doncs, amb el qual els blaugranes donen per acabat el seu Tourmalet particular contra quatre exequips de Primera consecutius (Recreativo, Valladolid, Betis i Albacete) i a la vegada encadenen el quart empat, seguint una setmana més a la zona alta de la classificació.
El central Marc Bartra en una acció del partit. Fotos: ampress.
LA FITXA
Albacete, 2
Barça B, 2

Albacete Balompié: Navas, Zubiaurre, Fragoso, Tarantino (Sousa, min 20), Toni, Núñez, Diego Camacho, Sumy, De Lerma, Tato (Ortuño, min 76), Asen (Jorge, min 73).

Barça B: Masip, Montoya, Bartra, Fontàs, Muniesa, Romeu (Saúl, min 61), Riverola (Edu Oriol, min 57), S.Roberto, Tello (V. Vázquez, min 57), J. Soriano, Nolito.

Gols: 1-0 Asen, min 30; 2-0 Tato, min 51; 2-1 Nolito, min 68 i 2-2 J. Soriano, min 73.

Àrbitre: Israel Mariscal Sánchez.