Una reacció meravellosa (2-2)

Barça B

08.12.2010 20:00

Roger Bogunyà

El Barça B ha sumat un punt d’or a camp del Betis, el líder de Segona A, gràcies als gols de Nolito i Romeu a les acaballes del partit. L’excel•lent actuació de Masip ha permès la reacció blaugrana després del 2-0 local.

S’enfrontaven el primer i el quart classificat, el Betis i el Barça B, i la cita no ha decebut ningú. Al Benito Villamarín, novament sota una intensa pluja com la que va obligar suspendre el partit el 27 de novembre, s’ha viscut un espectacle meravellós de futbol que ha tingut un final feliç per als de Luis Enrique, que han rescatat un punt d’or després d’anar caient per 2-0 en el minut 75 de partit.

El punt és boníssim: el Betis havia guanyat els sis partits jugats a casa fins al moment i el Barça B torna a ser el quart classificat en solitari. La imatge deixada és encara millor, perquè els jugadors han demostrat en tot moment tenir confiança en la remuntada, fe, il•lusió i, sobretot, un immens talent per dur-la a terme.

Rubén Castro avança el Betis

MIGUEL4.JPGMolt d’hora, als set minuts de partit, el Betis ha demostrat el perquè del seu liderat a Segona A. Una ràpida combinació –amb possible fora de joc- entre Salva Sevilla i Rubén Castro han permès el davanter canari obrir el marcador. L’equip de Luis Enrique ha reaccionat fent-se amb la possessió de pilota, però li mancava arribada: només Nolito, amb una gran jugada individual, ha estat a punt d’equilibrar el matx. Ha rematat alt.

Decisiu Masip

El Betis se sentia còmode a l’espera del contracop i així ha pogut arribar en més d’una ocasió el segon gol local. Rubén Castro i Emaná s’han topat, però, una vegada i una altra amb el porter Masip, el millor del Barça B en aquest primer temps. Les seves intervencions han mantingut amb vida els blaugrana, massa fràgils en defensa.

2-0 i triple canvi

MIGUEL3.JPGA la segona part la història s’ha repetit. Un altre gol matiner del Betis ha condemnat massa d’hora els jugadors de Luis Enrique, que han deixat Roversio sol dins l’àrea en la jugada del 2-0. El tècnic blaugrana ha pres mesures dràstiques i ha executat tres canvis quan quedava més de mitja hora per jugar-se: han entrat Saúl, Riverola i Ilie per Rochina, Sergi Roberto i Carmona. Ha estat el primer pas d’una reacció que no s’ha fet esperar.

Creix el Barça B, desapareix el Betis

MIGUEL5.JPGSense Masip, decisiu també al segon temps, la reacció no hagués estat possible. El porter ha salvat repetidament el 3-0 abans que el Barça B assetgés l’àrea local. El partit ha canviat com un mitjó i s’ha convertit en un atac i gol incontestable. El premi ha arribat en el minut 78, quan Nolito ha rematat de cap una bona centrada de Montoya. Era el 2-1 i el Barça B era qui manava sota la intensa pluja andalusa.

Romeu signa l’empat

Amb l’empat tan a prop, el Betis s’ha tirat encara més enrere, espantat per l’allau de futbol visitant, que ha trobat en una connexió entre Riverola i Romeu la jugada de l’empat. Es feia justícia, perquè el Barça B ho ha intentat fins al final. Fins i tot Nolito ha tingut en els seus peus la jugada del 2-3, però ha estat massa individualista.
L'equip, celebrant l'empat. Fotos: FCB
La fitxa
Betis, 2
Barça B, 2

Betis:
Goitia, Isidoro, Roversio, Dorado, Nacho, Iriney, Beñat (Juande, min 83), Miguel Lopes (Cañas, min 70), Emaná, Salva Sevilla i Rubén Castro (Molina, min 79).

Barça B: Masip, Montoya, Armando, Muniesa, Abraham, Romeu, Carmona (Ilie, min 58), Sergi Roberto (Riverola, min 58), Rochina (Saúl, min 56), Tello i Nolito.

Gols: 1-0, Rubén Castro (min 7); 2-0, Roversio (min 47); 2-1, Nolito (min 78); 2-2, Romeu (min 84)

Àrbitre: Juan Martínez Munuera.