Punt de prestigi (1-1)

Barça B

29.01.2011 19:58

Aida Soriano

El Barça B ha empatat amb el Celta, tercer classificat, en un partit en el qual els gallecs han fet treballar de valent els blaugranes, sobretot en la segona part, i el gol d’Edu Oriol (min 8) l’ha acabat contrarestant Álex López (min 62).

L’equip entrenat per Luis Enrique ha començat la segona volta del campionat sumant un empat contra un rival, el Celta, que és tercer a la classificació de Segona Divisió i que només ha perdut dos partits a la Lliga, un d’aquests en la primera volta contra el Barça B (1-2). Després d’un partit molt treballat en el qual els gallecs han creat molt més perill en atac que no pas el Barça B, però que s’ha trobat amb un gran Bartra en defensa, els blaugranes han sumat un punt que els torna a situar en la sisena posició amb 32 punts; això sí, en espera del partit entre el Granada i el Betis.

Efectivitat màxima

2011-01-29_FCB_B_-_REAL_CLUB_CELTA_DE_VIGO_007.jpgContra el Celta, el control inicial del Barça B sobre la gespa del Miniestadi s’ha traduït ben aviat en el primer gol dels blaugranes. En el primer xut del Barça B entre els tres pals ha arribat l’1-0 (min 8). Marc Muniesa ha pujat la pilota en atac i l’ha donat a Jonathan Soriano, que ha fet una passada en profunditat per a Edu Oriol i aquest, entrant per la banda dreta i quan es quedava ja sense angle davant del porter, ha efectuat un xut que s’ha colat a la porteria del Celta per sota les cames del porter Falcón.

Reacció gallega

A partir de la diana del Barça, els 4.263 aficionats presents al Miniestadi han vist com el Celta ha agafat la iniciativa i com els blaugranes s’han hagut de defensar, amb Marc Bartra al capdavant, de les incursions del conjunt de Paco Herrera. De Lucas (min 13) i David Rodríguez (min 20) han protagonitzat les accions més perilloses, amb un xut que ha marxat alt i una pilota dividida a la qual no ha arribat Rodríguez.

Aconsegueixen controlar el partit

El bagatge ofensiu del Barça B en la primera part, a part del gol, ha estat mínim, però un cop superada l’embranzida i la pressió del Celta després de l’1-0, el filial blaugrana ha tornat tenir el control del partit, malgrat haver de sufocar en defensa algun que altre foc a la contra.

El rival avisa

2011-01-29_FCB_B_-_REAL_CLUB_CELTA_DE_VIGO_009.jpgUn xut creuat de Quique de Lucas ha estat el primer avís en la segona part del Celta. Ha estat simplement un tast del que serien els segons 45 minuts del matx. I és que l’enfrontament s’ha convertit ben aviat en un partit d’anada i tornada. A més, la referència en la punta d’atac del Barça B ha desaparegut, amb la substitució de Jonathan Soriano, lesionat, per Saúl al descans, i ha estat en un contraatac que Tello, situat a la banda esquerra, ha efectuat el segon xut més perillós del Barça en tot el partit.

Arriba l’empat

Els gallecs han gaudit de dues bones ocasions per marcar i a la tercera ja no han perdonat: De Lucas ha fet una assistència dins l’àrea per a Álex López i aquest, davant de Miño, ha resolt amb un xut al pal curt (1-1, min 62). Amb l’empat en el marcador, els de Paco Herrera han buscat amb insistència una segona diana que no ha arribat.

Gómez salva l’1-2

A ratxes i de la mateixa manera que el Celta ho ha fet a la contra, els blaugranes han inquietat Falcón amb un xut d’Ilie i un altre de Thiago. I és que quan semblava que el Barça B allunyava el perill de la seva porteria mitjançant la possessió de la pilota, Sergi Gómez ha estat providencial en tallar una centrada que buscava la rematada a boca de canó del davanter gallec, que ja estava amb la canya preparada per connectar amb la pilota (min 82).

Falcón evita el triomf

2011-01-29_FCB_B_-_REAL_CLUB_CELTA_DE_VIGO_015.jpgFins al final, uns i altres han buscat la diana del triomf, però el bon treball de la defensa blaugrana i la gran intervenció de Falcón, que ha volat per refusar una rematada de Thiago (min 89) que abans havia tocat Bustos, han deixat el marcador final en taules i el repartiment de punts s’ha fet efectiu.
LA FITXA
Barça B, 1
Celta, 1

Barça B:
Miño, Montoya, Sergi Gómez, Bartra, Muniesa, Ilie, Dos Santos, Thiago, Edu Oriol (Víctor Vázquez, min 72), Tello (Rafinha, min 61), Jonathan Soriano (Saúl, min 46).

RC Celta de Vigo: Falcón, Mallo, Lago, Jonathan Vila, López Garai, Trashorras (Joan Tomás, min 86), Bustos, David Rodríguez (Iago Aspas, min 81), De Lucas (Jota, min 92), Catalá, Álex López.

Gols: 1-0 Edu Oriol, min 8 i 1-1 Álex López, min 62.

Àrbitre: Melero López.

Carles Puyol, capità del primer equip de futbol, va veure el partit des de la tribuna.