Debutants contra el Racing

13.10.2011 16:05

Quatre blaugranes van debutar contra el Racing

David Puig

El Racing de Santander porta bons records a quatre jugadors del Barça. Abidal, Busquets, Adriano i Villa van jugar el seu primer partit de Lliga amb la samarreta blaugrana davant l’equip càntabre.

Abidal en el seu debut a la Lliga amb el Barça davant el Racing de Santander al Camp Nou. Fotos: Miguel Ruiz-FCB

L’atzar ha volgut que en els últims anys el Racing de Santander hagi estat el rival del Barça en les primeres jornades de Lliga i això ha permès que més d’un jugador hagi jugat el seu primer partit del campionat amb la samarreta blaugrana. En les últimes deu temporades, en set ocasions Barça i Racing han jugat el seu primer partit de Lliga entre la primera i la desena jornada.

Abidal, el primer debutant contra el Racing

De l’actual plantilla del primer equip, Abidal és el que primer va debutar en un partit de Lliga contra el Racing de Santander. Va ser en la primera jornada de la temporada 2007/08 a l’estadi d’El Nuevo Sardinero. El marcador va ser d’empat a zero i Abidal va sortir en l’onze inicial compartint la defensa amb Zambrotta, Oleguer i Thuram. L’equip de Rijkaard no va fer un bon partit davant un Racing que va jugar amb deu els últims 26 minuts. Abidal va ser el protagonista de l’expulsió de Smolarek, ja que el polonès va veure la vermella directa per una entrada sobre el francès.

Busquets també debuta amb empat contra el Racing

fcb-racing_x10x.jpgNo gaire més sort va tenir Sergio Busquets en el seu debut lliguer. El Racing també va ser el rival però l’escenari va canviar. En la segona jornada, el Camp Nou va veure el debut d’aquest prometedor migcampista que va sortir en l’onze inicial. Sergio va ser dels destacats però la seva bona actuació no va impedir que volessin dos punts de l’Estadi (1-1). Amb l'empat a un, tots els dubtes del món queien sobre el projecte de Josep Guardiola. El temps ha demostrat, però, que eren infundats.

2010-08-29_PARTIDO_03.JPGVilla i Adriano s’estrenen a El Nuevo Sardinero

Finalment, David Villa i Adriano Correia també es van enfrontar al Racing en el seu debut a la Lliga. El Guaje va ser un dels destacats d’un partit que el Barça va guanyar còmodament per 0-3. Villa va jugar els 90 minuts i va tancar el marcador amb un bon cop de cap rematant una centrada d’Alves. Era el seu primer gol en partit oficial amb la samarreta blaugrana. Per la seva banda, Adriano Correia, un altre dels fitxatges de la temporada passada, va sortir en el minut 82 en substitució d’Iniesta, jugant així els seus primers minuts a la Lliga amb el Barça.

Temporada 11-12