23 jornades seguides marcant fora

22.09.2011 12:13

El 2-2 a València permet al FC Barcelona igualar un altre rècord històric, el de 23 partits consecutius marcant a domicili a la Lliga. A Gijón, d’aquí a deu dies, es podria establir un nou sostre en aquesta estadística.

L'equip celebra el 2-2 a Mestalla. Fotos: Miguel Ruiz-FCB

► El rècord que s’ha igualat és el del Reial Madrid d’inicis dels anys 50. Llavors, l’equip blanc va marcar en tots els seus desplaçaments des de la jornada 27 de la temporada 1950/51 fins a la jornada 12 de la 1952/53.

► Repassant altres dades, Puyol va disputar a Mestalla el seu partit número 350 a la Lliga. Va recuperar tres pilotes i va fer 20 passades bones.

► Cesc s’ha convertit en el primer migcampista de la història del Barça que ha marcat en les primeres quatre jornades de Lliga.

► Xavi, amb 103 passades totals, va ser el jugador més participatiu a camp del València.

► Dani Alves, que va exercir d’extrem i lateral, va ser el futbolista amb més recuperacions sobre la gespa. Fins a 14.

2011-09-21_PARTIDO_08.JPG► Pedro va anotar a València el seu 47è gol amb el Barça. D’aquests, fins a 23 han arribat lluny de casa. Quatre dels gols, com el de Mestalla, han estat durant el primer quart d’hora de partit.

► Emery i Guardiola ja havien empatat 2-2 a València. Va ser a la temporada 2008/09, quan un gol de Pablo també va suposar el 2-1 i una diana d’Henry va igualar el matx prop del final. En definitiva, un guió força semblant al d’aquest dimecres. Aquell dia, però, qui es va avançar primer va ser el Barça.

► Valdés (414) es troba a només set partits d’igualar Guillermo Amor (421) com el cinquè jugador amb més partits oficials disputats.

► El porter, a més, suma ja 299 partits a la Lliga. Contra l’Atlètic de Madrid, precisament l’equip amb què va debutar, podria arrodonir aquesta xifra.

► De moment, el Barça no ha acabat cap partit amb un únic gol en contra. Sempre ho ha fet imbatut o havent-ne rebut dos.

Temporada 11-12