03.07.2011 12:05

Piqué compleix tres anys com a blaugrana

David R. Jover

Aquest diumenge es compleixen tres anys des que Gerard Piqué va tornar a Barcelona i va ser presentat com a jugador del primer equip. La seva importància ha anat en augment durant aquest període.

“Vinc a guanyar tots els títols possibles”, va dir Piqué el dia de la seva presentació el 3 de juliol del 2008. No ha trigat tres anys a fer-ho, tan sols un any i mig, però ja pot dir que ho ha aconseguit i que en més d’un ha repetit.

Importància creixent

2009-09-22_PARTIDO_16.JPGVa arribar a Barcelona després de marxar al United amb 17 anys i va tornar amb 21. En el seu primer any com a blaugrana, Gerard Piqué va disputar un total de 45 partits, dividits en 25 de Lliga, 14 de Lliga de Campions i 6 en Copa del Rei, amb un total de 4.112 minuts jugats, i en els quals també va marcar tres gols, un d’aquests en el partit del 2-6 al Bernabéu. Però el més important és que va assolir la Lliga, la Champions i la Copa del Rei. Millor tornada, impossible.

La temporada 2009/2010 el seu protagonisme va ser encara més visible. No va jugar més minuts que en l’anterior, però va disputar més partits. Fins a un total de 49 enfrontaments va disputar el central barceloní, que va jugar en totes les competicions oficials en joc: Lliga, Copa, Champions, Supercopa d’Espanya, Supercopa d’Europa i Mundialet de Clubs. A tots aquests partits, a més, cal afegir-hi quatre dianes, totes marcades després d’una centrada des del córner.

L’any més prolífic

Aquest darrer curs, el 2010/2011, ha servit per trencar estadístiques. Ha estat la temporada on més partits ha disputat (51) i on més minuts ha jugat (4.549). I tot això amanit per un estiu anterior en el qual no va poder gaudir de gaire descans després de disputar i guanyar el Mundial de Sud-àfrica amb la selecció espanyola. En total, doncs, ha jugat 145 partits oficials amb la samarreta blaugrana.
2011-05-08_PARTIDO_47.JPG
Amb només 24 anys, s’ha convertit en un jugador fix per a Pep Guardiola a l’eix de la defensa. La seva sobrietat defensiva, rapidesa en el tall i qualitat per sortir amb la pilota controlada fan d’ell un jugador imprescindible.

11 títols

Des que va arribar el 2008 ha aconseguit un total d’11 títols: 3 Lligues, 2 Lligues de Campions, 2 Supercopes d’Espanya, una Copa del Rei, una Supercopa d’Europa i un Mundialet de Clubs. Tot això, però, no és suficient per a ell.

Temporada 11-12