Correctiu de Portugal als campions del món (4-0)

17.11.2010 23:58

La selecció portuguesa guanya Espanya per 4-0 en l’amistós jugat a l’estadi Da Luz amb la participació de sis blaugranes. A Wembley, Abidal ha estat titular en la victòria de França davant Anglaterra per 1-2.

Els internacionals blaugranes han tingut sort desigual en els diferents amistosos jugats aquest dimecres. Mentre que Messi i Mascherano guanyaven el Brasil d’Alves i Adriano a Qatar, els campions del mon han caigut clarament derrotats davant Portugal. Abidal, en canvi, ha gaudit de la victòria de França a Wembley davant Anglaterra.

La selecció espanyola, lluny del seu nivell

Els campions del mon han patit un sever correctiu davant Portugal (4-0) a l’estadi Da Luz de Lisboa en l’amistós en favor de la candidatura conjunta entre Portugal i Espanya per a l’organització del Mundial 2018.

Vicente Del Bosque ha alineat a sis blaugranes en l’onze inicial: Puyol, Piqué, Sergio, Xavi, Iniesta i Villa. Valdés i Pedro han vist el partit des de la banqueta. El canari no ha jugat a causa de la gastroenteritis que ha patit els últims dos dies. Busquets ha estat l’únic blaugrana que ha jugat tot el partit. Pique, Xavi i Villa han jugat els primers 45 minuts mentre que Iniesta ha jugat fins el minut 57 i Puyol fins el 72.

Equilibri en el primer temps

PORTUGAL-ESPANYA_XABI_ALONSO.jpgEn el primer temps, el control de la pilota ha estat de la selecció espanyola però els portuguesos han imprès més velocitat al seu joc. L’ocasió més clara per a l’equip de Del Bosque l’ha protagonitzat Iniesta amb un potent xut que ha sortit fora per poc.

Portugal ha pogut marcar en dues accions quasi consecutives en el minut 31. En la primera, l’àrbitre ha anul•lat un gol a Nani per fora de joc. Acte seguit, Piqué ha salvat sota pals un remat de Martins. Portugal ha aconseguit marcar poc abans del descans amb un gol de Martins rematant un refús de Casillas a xut de Cristiano Ronaldo.

Portugal goleja en una gran segona part

La superioritat de Portugal s’ha incrementat en el segon temps i ben aviat ha deixat el partit quasi sentenciat quan en el minut 48, Postiga ha marcat el 2-0 rematant una centrada de Joao Pereira. Espanya ha intentat reaccionar però en cap moment ha sabut imposar el seu estil de joc davant el conjunt portuguès, molt més agressiu i vertical. El 3-0 l’ha marcat de nou Postiga en el minut 67 rematant un passada de Moutinho mentre que Hugo Almeida ha arrodonit la golejada marcant el 4-0 en temps afegit.

La d’aquest dimecres ha estat la sisena victòria de Portugal davant Espanya en els 33 parttis disputats fins ara entre amistosos i oficials.

Dolç retorn d’Abidal a la selecció (1-2)

Eric Abidal no ha pogut gaudir d’un millor retorn a la seva selecció. El defensa blaugrana ha viscut en primera persona la victòria de França davant Anglaterra per 1-2 en l’amistós jugat a l’estadi de Wembley davant més de 85.000 espectadors. El blaugrana ha sortit en l’onze inicial ocupant la demarcació de lateral esquerre i ha jugat els 90 minuts.

ANGLATERRA-FRANxA_VALBUENA.jpgLa selecció de Laurent Blanc ha aconseguit la segona victòria francesa de la història en terreny anglès. La primera es va produir a l’antic estadi de Wembley l’any 1999 i França va guanyar per 0-2. Benzemà (min. 16) i Valbuena (min. 55) han col•locat el 0-2 en el marcador, fent justícia al millor joc francès. A cinc minuts per al final del partit, Peter Crouch ha retallat diferències però el marcador ja no s’ha mogut.
Afellay, titular en la victòria d’Holanda davant Turquia (1-0)
Ibrahim Afellay ha estat un dels protagonistes de la victòria d’Holanda davant Turquia (1-0) en l’amistós jugat a l’Amsterdam Arena. Afellay ha sortit en l’onze inicial jugant els 90 minuts en la posició d’interior esquerrà. L’encara jugador del PSV s’ha mostrat molt actiu, especialment en el primer temps, on ha gaudit d’una bona ocasió de marcar en el minut 29 amb un ajustat xut des de fora de l’àrea que ha sortit fora per poc.