Alves classifica el Brasil per a la final (1-0)

25.06.2009 21:29

Un gran gol de falta del blaugrana Dani Alves ha classificat el Brasil per a la final de la Copa de les Confederacions. La 'canarinha' s'ha imposat per 1-0 a Sud-àfrica en una semifinal igualada, en què els amfitrions han merescut millor sort.

Dani Alves només ha jugat els últims 9 minuts de partit, temps suficient per marcar el gol que classifica el Brasil per a la final de la Copa de les Confederacions. El lateral blaugrana ha entrat en el minut 81 de partit en substitució d'Andrés Santos. Cinc minuts després, Alves ha transformat magistralment una falta directa en la frontal de l'àrea que ha suposat l'únic gol del partit i la classificació del Brasil per a la final que jugarà aquest diumenge contra els Estats Units.

Sud-àfrica domina en el primer temps

ALVES_2.jpgSud-àfrica ha merescut millor sort. En el primer temps ha complicat molt la vida al Brasil. Els amfitrions han jugat sense complexos contra els campions de la Copa Amèrica i en moltes fases del partit han portat la iniciativa del joc. En el capítol d'ocasions de gol, Sud-àfrica també ha superat el Brasil. El porter Julio César ha intervingut brillantment a remats de Tsahabalala i Pienaar.

El Brasil ha jugat a ratxes i només el talent de Kaká ha causat problemes a la ben ordenada defensa dels Bafana Bafana. El madridista ha protagonitzat la millor acció i ocasió del Brasil en el minut 37, però el seu xut ha sortit fora després d'una bona jugada personal.

Alves evita la pròrroga

ALVES_3.jpgLa tònica no ha variat gaire després del descans. El Brasil ha començar manant tot i que ben aviat els locals han tornat a plantar cara i a buscar la porteria d'un inspirat Julio César. Amb els dos equips pensant sobretot a no encaixar un gol i a arribar sencers a la pròrroga, ha arribat el gol salvador de Dani Alves, el primer que marca en aquesta competició i el tercer en els 25 partits que ha jugat amb la selecció. El d'aquest dijous, sens dubte, ha estat el més decisiu dels que ha marcat amb la selecció brasilera.
El Brasil i els Estats Units es tornen a veure les cares
La final entre el Brasil i els Estats Units serà la repetició del partit de la fase de classificació que van disputar el 18 de juny a Pretòria . El Brasil es va imposar clarament per 3-0. Fins avui, les dues seleccions s'han enfrontat en 15 ocasions amb un balanç clarament favorable al Brasil de 14 victòries i una derrota.