Alta participació amb les seleccions

30.03.2009 12:11

Alta participació blaugrana amb les seleccions

Tret de Busquets, la resta de barcelonistes van disputar pràcticament tots els minuts amb els seus combinats internacionals. En total ja en sumen 696. A més, Piqué i Messi van marcar gols decisius.

Nou dels futbolistes del Barça que han estat convocats per les seves seleccions ja han afrontat un compromís de classificació per al Mundial 2010. Són Piqué, Xavi, Busquets, Henry, Messi, Cáceres, Alves, Eto’o i Keita. Al marge de Sergio Busquets, que no va jugar amb Espanya, la resta de blaugranes van tenir un paper important amb els seus combinats estatals i van disputar, entre tots, 696 minuts.

En el cas de Piqué i Xavi, els dos van intervenir íntegrament en la victòria espanyola sobre Turquia a Madrid (1-0). El gol del triomf va ser obra del central a la segona part. França també va obtenir tres punts molt valuosos a Lituània (0-1). Thierry Henry va actuar els 90 minuts com a titular.

Estel·lar Messi

messiargentina.jpgA la zona sud-americana, Leo Messi va enlluernar, una vegada més, el món amb un altre gran gol en el debut oficial de Maradona com a seleccionador argentí. Va ser el primer de la golejada per 4-0 de l’albiceleste sobre Veneçuela. La sorpresa del grup la va protagonitzar l’Uruguai de Martín Cáceres en imposar-se al líder Paraguai per 2-0. Era un triomf vital per a les opcions dels ‘charrúas’ de ser a Sud-àfrica.

El Brasil, per la seva banda, ha empatat aquesta matinada al camp de l’Equador. Dani Alves ha entrat al terreny de joc al minut 24 i ha vist una targeta groga.

Ensopegades d’Eto’o i Keita

A Àfrica, el Camerun i Mali van iniciar la tercera fase de classificació amb dues ensopegades. Els ‘lleons indomables’ van caure contra Togo per 1-0, mentre que Mali no va passar de l’empat (1-1) al Sudan. Tant Eto’o com Keita van jugar el matx complet.