El camí fins a Mestalla

05.03.2009 13:45

Anna Segura

El Barça ja és a la final de la Copa del Rei, gràcies a un trajectòria gairebé excel·lent en aquesta competició, on només ha empatat dos dels vuit partits disputats i ha signat partits memorables com l’1 a 3 al Calderón.

Quan el 28 d’octubre el Barça va començar el seu camí per la Copa del Rei contra el Benidorm, l’equip tenia clar que calia anar partit a partit per arribar a una final que es resistia des de fa 11 anys. Després de poc més de quatre mesos, d’haver superat quatre rondes , d’haver eliminat tres equips de Primera, i d’haver signat partits memorables com el que va fer Messi al Vicente Calderón , els de Josep Guardiola ja poden dir amb el cap ben alt que ja són a la final de la Copa del Rei.

Sis victòries i dos empats

Benidorm, Atlètic de Madrid, Espanyol i Mallorca. Aquests han estat els equips que el Barça s’ha anat trobant durant la competició del KO a mesura que anava avançant rondes. El balanç de tots aquests partits és de sis victòries i només dos empats.

L'únic rival de categoria inferior

QM3D4330.jpgEl Barça va començar amb bon peu la Copa, ja que va aconseguir guanyar el Benidorm, equip de Segona B, per 0-1 a l’anada i 1-0 la tornada. Un cop superats els setzens de final, Guardiola desitjava un equip fort per a la ronda següent i el sorteig va deparar un duel entre el Barça i l’Atlètic de Madrid.

Un mes de gener atapeït

atmadrid_barca032.jpgI el mes de gener es va convertir en el mes de la Copa, ja que els blaugranes van combinar els partits de Lliga amb els vuitens i quarts de final de la competició del KO. Els blaugranes es van emportar la victòria després de superar l’equip matalasser al Calderón per 1-3 , amb un Messi estel·lar, i sentenciar a casa amb un 2-1 . En els quarts de final la Copa es va traslladar a Barcelona amb un altre balanç positiu, en aquest cas, davant l'Espanyol: empat a l’anada ( 0-0 ) i victòria al Camp Nou ( 3-2 ).

El Mallorca, últim escull

439ppf0997.jpgEl Mallorca ha estat l’últim escull abans de la final de Mestalla. L’anada, jugada al Camp Nou, va deixar molt ben encaminada l’eliminatòria després del 2-0 . I l’empat ( 1-1 ) a l’Ono Estadi va certificar el pas a la final de la Copa del Rei onze anys després.

Messi i Bojan, golejadors

benidorm-fcb_x1x.jpgAmb el gol contra el Mallorca que va suposar l’empat a un gol, Leo Messi es convertia en el màxim golejador de la competició amb cinc dianes. Per la seva banda, Bojan també s’ha consolidat com uns dels jugadors de la Copa ja que ha estat l’autor de quatre dianes i va ser l’artífex de la victòria del Barça davant l’Espanyol, amb dos gols.

Pinto, amb més minuts

fcb-mallorca-copa_x13x.jpgPer la seva banda, Pinto ha estat el porter titular de la Copa. I és que, juntament amb Bojan i Sergio Busquets, és el jugador que ha disputat els vuit partits de la competició. I a més el porter andalús és el jugador que més minuts suma en aquesta competició amb 751 minuts. Per darrere hi ha Sergio Busquets, amb 688, i Bojan, amb 669.
23 jugadors utilitzats
També cal remarcar que Josep Guardiola ha disposat durant els vuit partits de competició de tots els jugadors de camp, excepte el lesionat Milito. A més, durant la Copa també ha utilitzat jugadors del filial. Concretament va ser en el partit d’anada contra el Benidorm en el que va convocar a Nolito i Abraham, i va fer jugar aquest últim en els cinc minuts finals. Els porters Valdés i Jorquera han estat els únics blaugranes que no han disputat cap minut a la Copa.