Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


“Formarem una gran plantilla”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

20.06.2007 13:52

“Estem convençuts que formarem una gran plantilla”

Sandra Sarmiento/Sergi Nogueras


Txiki Begiristain ha atès els mitjans de comunicació a Sud-àfrica, ha repassat el que ha passat fins ara i ha anunciat que els canvis a la plantilla permetran tornar a lluitar pels màxims objectius.


Ara toca començar ja a treballar perquè la propera temporada torni a estar plena d’èxits. Això comporta canvis i, per tant, més feina en les properes setmanes. Així ho ha reconegut Txiki Begiristian en la roda de premsa que ha ofert a Pretòria: “Sí, evidentment perquè quan estàs en procés de formació d’una plantilla tot és més fàcil i quan es tracta de fer una renovació és més complicat. Però estem contents amb les idees que tenim i estem convençuts que formarem una gran plantilla per lluitar per tot.”

Tot i això, Txiki Begiristian no ho interpreta com un examen directe cap a la seva tasca: “No, examen no. Sóc part d’un club que té uns mecanismes i una forma de treballar i sóc un responsable d’una forma de treballar. El que són exàmens a vegades són els resultats i a vegades també és una qüestió d’estil i una manera de treballar, molt més que només un resultat.”

Passat i futur

nas-fcb1_x1x.jpgTal com han anat els resultats Begiristain ha expressat quin ha estat el regust que li ha deixat la temporada: “Decepció que tenim tots després de veure com una plantilla amb tanta qualitat que ho havia guanyat gairebé tot i ben reforçada no ha aconseguit el que esperàvem. Hem lluitat per títols però no els hem aconseguit, és una decepció enorme.”

I ja de cara al futur ha parlat de la garantia que poden tenir tots els socis i aficionats que no es repetirà una temporada igual: “La qualitat perquè el marge ha sigut petit, no hem acabat sisens ni ens han eliminat en vuitens de la copa, hem estat a punt fins a l’últim mes de lluitar per 2 títols i no han estat detalls de qualitat el que han fet que no guanyem sinó a vegades una mica de com hi hem arribat, en qüestió d’estat i d’actitud.”

Les responsabilitats

En la seva intervenció davant els mitjans, Txiki Begiristain ha reafirmat les idees que ja va presentar Joan Laporta en la roda de premsa d’aquest dimarts: “En el que estem d’acord és que la plantilla era capaç de molt més del que ha fet. Crec que la responsabilitat comença amb cadascú, a com arribar bé al dia següent, al dia a dia. Què fa cadascú per arribar a l’entrenament el dia següent bé, perquè com entrenes arribes el diumenge i evidentment la baixada de rendiment de l’equip que això ho anàvem notant malgrat no perjudicava la situació a la lliga o fins i tot el liderat. Jo crec que quan Joan Laporta parla de compromís és amb actes que poden ser del club, i jo quan parlo de coneixement dels compromisos també són dels de cada jugador. Ser una mica rigorosos i tenir el coneixement el que fa cadascú per saber el que s’ha de fer i el que no.”

Txiki Begiristain, a més, no s’ha amagat en cap moment durant la seva declaració i té clara la seva responsabilitat en tot aquest assumpte: “L’estic assumint completament, estem parlant de la gestió. La meva gestió sobre els tècnics i la gestió sobre els jugadors. Hi ha un esglaó abans que és la de l’entrenador sobre els jugadors, però evidentment tinc coneixement de com anava tot i de si baixava el rendiment dels jugadors i per la meva part hi ha hagut una falta de reacció i això, evidentment ho assumeixo.”

La manera

web_11.jpgI com el president blaugrana ha fet autocrítica i ha lamentat la manera com s’havien anat encadenant els fets: “La sensació que tenim tots quan comença la temporada és que l’equip pot tornar a guanyar, no és una qüestió només de lluita per títols sinó que els pot guanyar perquè té una enorme qualitat. El que passa és que després, els que som responsables de les gestió de la plantilla, hem anat molt mirant el que fèiem diumenge a diumenge i com acabava cada jornada. Anàvem primer a la classificació, a vuitens de la ‘Champions’, la temporada anava tornant amb la possibilitat de guanyar els títols més importants. I aquest ha estat un dels problemes, anar setmana a setmana. Veure que després de diumenge quan acabava la jornada, anàvem primers o anàvem bé.”

Però dins aquesta autocrítica reconeix que aquesta lectura no es va saber fer a temps: “El que passa és que després, quan volem reaccionar, és massa tard. Aquest ha estat el problema. Hem de corregir no anar setmana a setmana i anar més al dia a dia, ser més rigorosos en la qualitat de l’entrenament. Com podem millorar aquesta qualitat? Això significa més coneixement i control del que fa cadascú.”

Anar diumenge a diumenge

Aquesta manera de fer és la que, com destaca el mateix Txiki, ha portat al fet que s’escapessin els títols més importants: “Això ens ha creat un estat de relaxació que no era l’adient per després poder competir. Soc el primer responsable del futbol i ho assumeixo completament però també estic il•lusionat juntament amb l’entrenador per poder-ho corregir, crear una nova plantilla i amb els mecanismes que hem d’introduir aconseguir un rendiment òptim de la plantilla que formarem, i això vol dir lluitar per títols i guanyar, però a base de ser molt més rigorosos."
“Estem convençuts que formarem una gran plantilla”

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Els canvis en el primer equip
En aquesta roda de premsa, el secretari tècnic ha confirmat “una renovació important de la plantilla” i ho ha justificat de la manera següent: “Canvis perquè hem de reactivar el grup. I per introduir mecanismes d’actuació és necessari. Primer perquè no oblidem que la nostra feina és mesurar rendiment, i si entenem que el rendiment ha baixat en alguns jugadors de la plantilla hem d’intentar millorar això, la nostra feina és millorar on creiem que el rendiment ha baixat i intentarem fer-ho.”


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 06-07

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana