Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Joan Laporta: “Tots en som responsables”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

19.06.2007 15:05

Joan Laporta: “Tots en som responsables”

Sergi Nogueras


Laporta assumeix part de la responsabilitat d'una temporada que s'ha tancat amb la decepció per "la manera" com s'han deixat escapar Lliga i Copa. Lamenta que el Barça guanyador del 2006 s'hagi deixat arrossegar per "la inèrcia de l'autocomplaença".


Enmig d’una enorme expectació a la sala de premsa del Camp Nou, Joan Laporta ha parlat davant tots els mitjans convocats per analitzar tot el que ha passat aquesta temporada 2006/07. El president blaugrana ha començat fent autocrítica: “Tots en som responsables en diferents graus de culpa i responsabilitat. Cadascú té la culpa des de la seva parcel•la d’actuació. Compartim amb tots els socis i aficionats la profunda decepció per la manera com s’han perdut especialment la Lliga i la Copa del Rei. A la 'Champions' entenem que vam perdre d’una forma totalment esportiva”.

Treball avançat

A més ha avançat que ja s’està fent una anàlisi per trobar els motius dels errors: “Des de fa setmanes estem analitzant els diferents estaments del club les situacions que s’han viscut aquest any. He de dir que tenim molt clar el que ha passat i perquè. L’anàlisi està força avançada i les decisions són independents d’haver guanyat o no la Lliga.” I ha afegit: “Si es fan aquests reajustaments, aquesta màquina ens podrà donar molts èxits.”

Codi intern

El president del FC Barcelona ha anunciat algunes decisions que es prendran pròximament: l’aplicació d’un codi intern per a la primera plantilla i més integració professional entre els Serveis Mèdics i els preparadors físics. Sobre el codi de conducta intern, ha explicat que "els jugadors han de comportar-se amb professionalitat i no podem tolerar cap comportament que falti a la professionalitat que s’ha de tenir. Hi haurà un codi de règim intern i s’aplicarà amb rigor." Un dels punts d’aquest codi serà, per exemple, tenir “més compromís amb l’entitat; els actes de club seran de compliment obligatori i el codi intern preveu sancions si no es compleix de manera adequada.”

El primer equip

19-6-07_x3x.jpgTot i això, però, ha defensat l’alt nivell de la primera plantilla blaugrana, la mateixa que ha donat tants èxits al club en els últims anys: “La plantilla no és que no tingui qualitat, aquest no és el problema. I això ho posen de manifest tant els títols individuals com col•lectius. Parlar d’actitud seria simplificar massa el que ha succeït.” Però ha confirmat alguns canvis: “Hi haurà altes i baixes que ja estan pràcticament decidides i s’aniran anunciant.” Pròximament, la secretaria tècnica serà l'encarregada d'anunciar aquests canvis.

L’estat del club

Tot i aquesta profunda anàlisi, no exempta d'autocrítica, Joan Laporta ha contextualitzat aquesta temporada en una etapa de quatre anys "molt bona". Des que va accedir a la presidència del club al 2003, Laporta ha destacat el canvi viscut pel club, que el situa en una posició envejable en molts aspectes, també en l’esportiu: “Fa 4 anys que aquesta junta va guanyar eleccions i el balanç és molt bo. Dues lligues, una Champions, dues Supercopes d’Espanya i 2 Copes de Catalunya. A més, les seccions han guanyat 29 títols.”

A aquestes dades objectives hi ha afegit el bon moment de l'entitat, tant a nivell econòmic com social: “Els resultats econòmics són molt bons amb 300 milions d’euros d’ingressos i millorant els beneficis i reduint l’endeutament. En l’aspecte social el balanç també és molt bo. En aquest temps hem passat de 105.000 socis als 156.000 actuals i la recuperació de la il•lusió és espectacular. A més, ara el Barça té un reconeixement internacional molt gran gràcies al seu posicionament solidari i de ‘més que un club al món’.” I ha matisat: “Això no pot tapar la desil•lusió pels resultats de futbol aquesta temporada. S’ha de posar en el seu lloc just un any no bo en el balanç de 4 anys molt bons. El club es troba en un moment molt bo per assolir l’objectiu que el Barça segueixi sent més que un club al món.”
Joan Laporta: “Tots en som responsables”

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


El perill de l'autocomplaença
En la roda de premsa, Joan Laporta ha insistit molt en el fet que el club "en tots els àmbits" s'ha deixat arrosegar per "la inèrcia de l'autocomplaença", després de guanyar la Lliga i la 'Champions League' al 2006. El primer exemple d'aquesta "autocomplaença" l'ha situat a Mònaco, amb la celebració de la Supercopa d'Europa. Pel president del Barça, "estàvem instal•lats en un núvol", ja que l'equip va afrontar aquella final un dia després que la UEFA reconegués, en una cerimònia, que la columna vertebral de la plantilla del Barça havien estat els millors jugadors de la temporada.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana