Club

16.03.2009 13:11

Anna Segura

El triomf del primer equip de futbol a Almeria tancava un cap de setmana rodó per al club. Els títols d’handbol i hoquei gel han donat una alegria als aficionats, que han vist com el bàsquet, l’hoquei patins i el futbol sumaven victòries importants.

No ha estat fàcil. Tothom ha hagut de suar de valent, però fins a cinc seccions del FC Barcelona han aconseguit victòries clau durant aquest cap de setmana. Les més importants han estat les de l’handbol, que diumenge es va proclamar campió de la Copa del Rei, i l’hoquei gel, que ha guanyat la Copa de la Lliga.

Barrufet aixeca el títol

QM3D0300.jpgNo eren encara les vuit del vespre de diumenge quan el partit entre el Barça Borges i el Ciudad Real acabava amb triomf per als blaugranes ( 29-26 ). Amb el xiulet final la pista del Palau d’Esports de Granollers es convertia en tota una festa després que els de Xavi Pascual es convertissin en campions de la Copa del Rei. A més, ho havien fet davant un dels grans rivals blaugrana i l’últim guanyador de la competició.

Hoquei gel, set anys després

QM3D4200.jpgPerò la primera secció que va aixecar un títol aquest cap de setmana va ser la d’hoquei gel. Dissabte a la nit els blaugranes s’enfrontaven al Puigcerdà en el segon partit dels play-off final. Amb la victòria a l’anada, el Barça necessitava guanyar per proclamar-se campió de la Copa de la Lliga. El 5 a 2 final va donar la victòria i el títol a la secció d’hoquei gel set anys després de l’última vegada.

Els de Guardiola, ferms en el liderat

ALMERIA_08.jpgPerò el cap de setmana rodó no acaba amb aquests dos títols, ja que la resta d’equips també han sumat victòries importants de cara a aconseguir els objectius finals. L’equip de Josep Guardiola necessitava guanyar a Almeria per no veure com el seu immediat perseguidor, el Madrid, s’apropava més del compte. I el primer equip de futbol, molt superior, va complir amb solvència gràcies en bona part a dos gols de Bojan ( 0-2 ). Amb aquest resultat, els blaugranes mantenen els sis punts de diferència respecte al segon.

El Regal Barça, a un triomf del líder

QM3D9704.jpgPer la seva banda, un espectacular Fran Vázquez, amb 26 punts, va conduir la victòria del Regal Barça contra el ViveMenorca al Palau Blaugrana. A més, la derrota del líder de la Lliga, el Tau, davant l’iurbentia Bilbao han fet que el conjunt barcelonista es trobi ara a només una victòria dels vitorians.

L’hoquei, a la final a vuit

QM3D3837.jpgQui també tenia una final, encara que fos sense cap títol en joc, era l’equip d’hoquei patins. Els de Quim Paüls necessitaven guanyar al Valdagno en l’últim partit de la fase de grups de la Lliga Europea per estar a la final a vuit que es disputarà a Bassano. Finalment els blaugranes optaran a revalidar el títol europeu aconseguit la temporada passada després de guanyar dissabte per 2 a 1 .
Primer títol del futbol base
El primer títol del futbol base va arribar dissabte a la tarda. El juvenil B del Barça es va proclamar campió de Lliga després de superar per 2 a 3 el Cornellà. A falta de set jornades per al final de la competició, els de Javier García Pimienta són campions amb 23 punts de diferència respecte al segon, l’Espanyol.