Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Senegal: balanç satisfactori


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

28.10.2007 12:02

Senegal: balanç satisfactori

Marc Parramon


La delegació del FC Barcelona que ha estat al Senegal per inaugurar un centre XICS valora amb satisfacció una iniciativa que significarà una aportació de 150.000 euros i tres anys de treball sobre el terreny.


Més enllà de la gran aliança amb l’Unicef i de les accions impulsades a Swazilàndia, la Fundació del Club desenvolupa un ampli programa social, cultural i solidari. El programa XICS n’és un gran exemple. Aquesta xarxa internacional de centres solidaris ha viscut aquesta setmana el seu primer capítol.

Nens_esperant_1.JPGLa ciutat escollida per construir el primer centre ha estat Richard Toll, una localitat molt pobra del nord del Senegal, tocant a la frontera amb Mauritània, que va abocar-se dijous a la inauguració del centre . Es tracta d’una zona on gairebé no arriba l’ajuda internacional perquè les vies de comunicació que la connecten amb la resta del país estan en un estat paupèrrim. La ciutat de Richard Toll, amb uns 150.000 habitants, és una de les grans oblidades del Senegal, en gran mesura per culpa de la centralització que impera al país i que provoca que només la capital, Dakar, i el seu radi d’acció més directe —a més d’algunes zones del sud en conflicte polític— rebin els efectes de la cooperació.

L'aportació econòmica

laporta_parlament2_reduida.JPGLa Fundació del FC Barcelona ha impulsat la construcció d’aquest centre solidari dissenyant el tipus de col•laboració oferta, fixant-ne els objectius i escollint les entitats que han donat suport a aquesta iniciativa. A més, la Fundació ha finançat la construcció del centre, amb 150.000 euros, gràcies a la col•laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i de l‘Agencia Española de Cooperación Internacional (AECI). La col•laboració d’aquestes dues agències de cooperació també garanteix l’aportació de 60.000 euros durant el primer any per al manteniment del centre.

Tres anys sobre el terreny

La implicació directa de la Fundació en aquest projecte tindrà una duració de tres anys, l’habitual en termes de cooperació internacional. Durant els dos anys vinents serà la Fundació la que finançarà el manteniment del centre, tot i que ja s'està treballant en la implicació d’entitats locals perquè, d’aquí a tres anys, continuïn donant-hi vida.

Suport institucional

Nens_esperant_2.JPGTambé han col•laborat en aquest projecte l’Ajuntament de Richard Toll, amb la cessió del terreny de forma indefinida i assumint els subministraments d’aigua i llum; l’ASBEF, l’associació senegalesa per al benestar familiar, que ha coexecutat el projecte i ha contractat el director del centre i el personal; la Fundació Barcelona SIDA 2002, que oferirà atenció sanitària als nens, i, finalment, els líders religiosos i comunitaris de la zona, que donen el vistiplau perquè els nens participin en programes de cooperació, especialment els nens ‘talibés’, dels quals tenen la tutela. Per a l’aplicació correcta de tots els recursos, la Fundació ha designat un coordinador local que representa l’entitat i que vetlla pel compliment dels objectius fixats.
Senegal: balanç satisfactori

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Els principals beneficiaris
Gairebé el 40% dels 250 joves inscrits al centre seran nens ‘talibés’, infants que viuen a les ‘daares’, les escoles coràniques, on, a canvi de menjar i d’un allotjament molt precari, són obligats a demanar almoines pels carrers. La resta dels beneficiaris del centre seran nens de Richard Toll amb risc d’exclusió social, i es tindrà una cura especial de les nenes. “Gràcies a aquesta instal•lació hem dinamitzat el compromís de les autoritats locals, els caps religiosos i tota la comunitat de Richard Toll envers els infants més vulnerables”, reflexiona Marta Segú, directora de Projectes Internacionals de la Fundació, que aquesta setmana ha acompanyat el president, Joan Laporta, i el vicepresident, Alfons Godall, en la inauguració del centre al Senegal.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana