Els rivals dels blaugranes als vuitens de final

Bàsquet-Mundial

03.09.2010 12:20

Els cinc jugadors del Regal Barça que estan disputant el Campionat del Món de bàsquet ja coneixen quins seran els seus rivals en els creuaments de vuitens de final. Grècia, Croàcia i Austràlia es veuran les cares en el camí dels blaugranes.

Tots els blaugranes presents al Campionat del Món de Turquia han aconseguit el seu pas als vuitens de final. Vázquez, Rubio i Navarro es trobaran Grècia als vuitens de final, en la reedició de la final del Campionat del Món de Japó 2006. El nou fitxatge del Regal Barça, Kosta Perovic, viurà el duel balcànic entre Sèrbia i Croàcia i Lakovic és veurà amb Austràlia en el creuament que dóna pas als quarts de final.

Sèrbia, primera de grup

La selecció sèrbia de Kosta Perovic ha finalitzat primera del seu grup. Els serbis, actuals subcampions d’Europa, han arribat a vuitens després de perdre només un partit. Va ser contra Alemanya i per un sol punt.

Perovic_contra_Angola.JPGEls balcànics van assolir el primer lloc després de derrotar una de les favorites, Argentina, per 84 a 82 . El blaugrana Perovic ha estat el quart jugador amb més minuts jugats a la selecció sèrbia i el tercer màxim anotador dels ‘plavi’, amb 53 punts en els cinc primers partits de la competició.

Ara els serbis s’enfrontaran a Croàcia a vuitens. Els croates han finalitzat en quarta posició de l’exigent Grup B, on eren els Estats Units, l’Eslovènia de Lakovic i el Brasil.

Espanya i Eslovènia, segones

Espanya ha estat segona del seu grup. Les dues derrotes davant Lituània i França han relegat unes de les favorites pel títol a la segona posició. Malgrat aquest fet, la selecció entrenada per Scariolo aspira a anar de menys a més, com ja va fer durant l’últim Europeu, en què es va proclamar campiona.

navarro.jpgGrècia serà el rival dels de Scariolo als vuitens de final, en un partit en què els grecs buscaran la revenja de la final del Campionat del Món 2006. Malgrat els inicis irregulars de la selecció espanyola, la contribució dels tres blaugranes ha estat important. Fran Vázquez és el jugador del combinat estatal amb millor percentatge de tir de 2 punts, amb un 85,7 % d’encert. Per la seva banda, Ricky Rubio és el jugador que més assistències ha donat en aquesta primera fase, amb 31. Juan Carlos Navarro, malgrat que es va perdre el darrer partit davant Canadà per unes molèsties a l’esquena, és el tercer màxim anotador d’Espanya, amb 58 punts en quatre partits.

L'exblaugrana Mikhalis Kakiouzis, que segueix el Mundial des de la concentració del Regal Barça a Encamp, seguirà amb interès aquest partit. El jugador grec veu amb opcions a Grècia, sobretot per les absències de Gasol i Calderón, però sap que no serà un partit fàcil. "No tenim una bona tradició de partits importants contra Espanya", afirma Kakiouzis. "Si juguen a fer transicions ràpides no tenim res a fer. A nosaltres ens interessa un ritme de partit lent." La selecció de Scariolo compta amb més opcions en el pivot i això li dóna avantatge, però espera que Grècia doni el do de pit i s'endugui la victòria.

L’Eslovènia de Jaka Lakovic arriba als vuitens amb només una derrota, contra els EUA, i competirà amb Austràlia. Lakovic s’ha mostrat com un dels referents del joc ofensiu dels eslovens. Lakovic és el tercer millor anotador d’Eslovènia, amb 49 punts, i també és el tercer jugador amb més minuts jugats d’Eslovènia, amb 129 minuts de joc en cinc partits.