Vázquez porta a Espanya a la victòria

Bàsquet-Mundial

02.09.2010 20:18

Amb 19 punts, 5 rebots i 4 taps, el pivot del Regal Barça Fran Vázquez ha sigut clau per a la victòria d’Espanya davant el Canadà per 89 a 67. Navarro ha descansat a causa d’unes molèsties a l’esquena i Rubio ha agafat sis rebots en 25 minuts de joc.

El blaugrana Fran Vázquez ha aportat l’encert i l’espectacularitat a la victòria dels homes de Sergio Scariolo. Vázquez ha anotat els nou llançaments de dos punts que ha provat i ha esmaixat la cistella canadenca. El blaugrana, doncs, ha fet el millor partit fins ara del mundial.

Els altres dos blaugranes també han aconseguit la victòria. La Sèrbia de Kosta Perovic ha batut a la potent Argentina per 84 a 82 i finalitzarà la primera fase com a primera de grup. L’Eslovènia de Lakovic s’ha imposat per 65 a 60 a Iran, un resultat que no reflexa el domini eslovè.

Bon primer quart i Canadà desperta

La selecció estatal ha iniciat concentrada el primer quart. De seguida i fruit del tir exterior, els espanyols s’han distanciat de 10 punts (12-2). Amb el blaugrana Ricky Rubio que ha anotat 8 punts i ha fet quatre assistències a banda de capturar sis rebots, i que ha assistit també a Vázquez, ha fet possible que els homes de Scariolo finalitzessin el primer quart 11 punts per sobre.

Però el Canadà no volia ser un rival fàcil i, gràcies al tir exterior i a les penetracions d’Anderson, s’han acostat fins a un perillós 34 a 32.

Espanya corre i Vázquez esmaixa

En l’inici del tercer quart i durant el darrer període, Espanya ha pogut córrer i trencar el partit. Els components del combinat estatal tenien en Fran Vázquez el gran finalitzador de les seves accions.

La selecció espanyola ha arribat a tenir 20 punts de diferència (80 -55) després d’una esmaixada del pivot gallec del Regal Barça. Ara Espanya espera rival als vuitens de final. Grècia i Rússia serien les principals opcions dels homes de Scariolo.

Sèrbia sorprèn a un dels favorits

Malgrat Sèrbia és l’actual subcampiona europea, Argentina és una de les favorites pel Mundial i els serbis han demostrat el seu potencial vencent per dos punts 84 a 82 als sud-americans. Perovic ha aportat 5 rebots i dos punts en 13 minuts de joc.

L’Eslovènia de Jaka Lakovic ha vençut per 65 a 60 als iranians, en un partit que els eslovens han dominat i només en els darrers minuts, Iran a retallat les diferencies. Lakovic ha jugat 21 minuts i ha anotat 4 punts. Eslovènia ja coneix quin serà el seu rival a vuitens. Serà Australia la que lluitarà amb Lakovic i els seus pel pas a quarts de final.