Primer bitllet cap a París

01.04.2010 10:13

Sònia de Alba (Enviada especial)

El Regal Barça juga el primer 'matx ball' per obtenir la classificació per a la Final a Quatre de París. Els homes de Xavi Pascual no volen desaprofitar-la i saben que els pròxims 40 minuts seran una nova final contra el Reial Madrid.

A partir de les 19.00 h (33/Teledeporte), Vistalegre acull el quart partit del play-off de l’Eurolliga. El Regal Barça l’afronta amb avantatge. Un triomf més dels blaugranes els classificaria directament per a París 2010.

Com arriba el Regal FC Barcelona

entreno_regal_previ_4rt_b.jpgFidels a la filosofia d’equip, els blaugranes només pensen en els pròxims 40 minuts. La confiança plena en el seu joc, retrobat amb les millors sensacions després de guanyar dimarts el Reial Madrid a domicili ( 73-84 ), ha ajudat el Regal Barça a focalitzar tots els esforços en aquests 40 minuts.

El primer equip de bàsquet vol anar pas a pas i posar-ho tot en la pista. Tot i que no hi volen pensar, en el pitjor dels casos, el Palau Blaugrana els estaria esperant per jugar un cinquè enfrontament i definitiu.

Xavi Pascual no té cap baixa per a aquest partit. Si no passa res en les pròximes hores, la convocatòria és la mateixa que la de dimarts. Per tant, Lubos Barton és el descartat.

El rival

Ettore Messina i els seus jugadors se la juguen. El Reial Madrid necessita guanyar sí o sí per continuar tenint opcions de jugar la final europea. Els blancs van patir a la seva pista en el tercer partit. Un mal inici i un Regal Barça espectacular durant la primera part van deixar-los fora de joc.

GYI0060049018.JPGPerò el Madrid ja ha demostrat que sap complicar la situació als blaugranes. Els de Messina busquen la fórmula que ja van fer servir al Palau per tornar a guanyar. Així van treballar dimecres en el darrer entrenament fort abans del partit al Valle de las Cañas (Pozuelo de Alarcón), la pista habitual d’entrenaments de la plantilla madridista. Dijous al matí, el Reial Madrid trepitja Vistalegre en la sessió de tir abans de l’enfrontament contra els blaugranes.

Les frases dels protagonistes

Roger Grimau, jugador del Regal FC Barcelona

“Només existeix un dia, que és dijous. Aquesta és la filosofia d’aquest equip, mai es posen objectius a llarg termini”.

2009-08-21_ENTRENAMIENTO_REGAL_FCB_010.JPGBoniface Ndong, jugador del Regal FC Barcelona

“Si juguem bé i defensem bé, tenim el 90% de possibilitats de guanyar a Vistalegre. Tant és que la gent cridi o plori. Això no ens ha d’importar”.

Felipe Reyes, jugador del Reial Madrid

“Volem guanyar dijous com sigui i força el cinquè partit”.

“Al Regal Barça no se'l guanya deixant-lo jugar còmodament, i això només es pot aconseguir a través de la defensa”.

Fes clic aquí per accedir a les estadístiques oficials del partit (pdf).
Juan Carlos Navarro supera Lavrinovic en una acció del tercer partit. Foto: Euroleague

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player

La resta de les eliminatòries
El Caja Laboral mirarà de forçar el cinquè partit al Buesa Arena. Després de sumar el 2-1 dimarts contra el CSKA, els de Dusko Ivanovic necessiten el suport de la seva afició per continuar vius i tenir opcions de ser a París.

El Partizan també intentarà aprofitar el factor pista per resoldre la sèrie contra el Maccabi. Després de sortir de Tel Aviv amb un 1-1, els serbis van guanyar a Belgrad al tercer partit i, per tant, tenen la possiblitat de classificar-se per a la Final a Quatre a la seva pista.

L’Asseco Prokom, com els bascos, va guanyar el primer partit del play-off a la seva pista (2-1). Ara els polonesos intentaran empatar a dos la sèrie per decidir-ho tot a Atenes. L’objectiu de l’Olympiacos és resoldre la sèrie en el quart partit.