FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

12.01.2007 14:45

"Aquest derbi serà un partit molt interessant"

Aquest serà el setè derbi de Rijkaard a la Lliga. El tècnic blaugrana ja coneix bé aquest tipus de partits i no dubta a dir que el d'aquest dissabte serà "interessant."


Arriba una nova edició del derbi i com diu el tòpic, en un partit d'aquest tipus no val el que s'ha aconseguit fins ara. El Barça buscarà el triomf després de dos empats i per això Rijkaard -que després de la roda de premsa s'ha fet la foto oficial amb Ernesto Valverde- té clar que una victòria en un partit d'aquesta intensitat ajudaria l'equip: "Sí, serà necessària perquè sempre treballem per aconseguir victòries. Però he de dir una altra vegada que abans d'un partit no parlo de guanyar, parlo de l'honor i de defensar els colors del club deixant una bona imatge. I si fas això tens més opcions de guanyar. Però sempre s'ha de parlar amb respecte al rival perquè haurem de lluitar i patir per treure un resultat positiu. Però crec que aquest serà un partit molt interessant."

A més, pel que fa al rival de dissabte, el tècnic blaugrana no ha volgut destacar individualitats: "Crec que sempre el mèrit és de l'equip. L'Espanyol ha fet una primera volta bastant bona, però gràcies al treball de l'equip i a la seva mentalitat sobre el camp. Analitzant els jugadors un per un veiem que De la Peña és el jugador que pot fer la passada de la mort o crear una situació de perill. Però hem de tenir atenció a tots els altres jugadors, a tot l'equip."

L'absència de Deco

Un dels jugadors que es perdrà el derbi és Deco. El '20' del Barça ja ha pogut entrenar aquest divendres amb el grup però ha preferit no arriscar-se i que segueixi recuperant-se: "Està sobrecarregat i no va convocat. Aquest divendres li hem fet més proves i s'ha entrenat amb l'equip. Però encara sent alguna cosa i hem decidit amb els metges no arriscar perquè es pugui recuperar bé." I sobre aquesta absència, el tècnic ha afegit: "Es pot intentar compensar amb els jugadors que encara tenim."

Saviola

Amb els seus dos gols a Mendizorroza, Saviola demostra que segueix en un bon moment golejador. Rijkaard ha volgut deixar clar que des que l'argentí va decidir quedar-se al Barça ha comptat amb ell com amb qualsevol altre membre de la plantilla: "Jo he dit que calia respectar la seva decisió i que començava a treballar amb nosaltres. Vaig dir que teníem tres davanters, Eto'o, Gudjohnsen i el mateix Javier, i mai he dit que no comptava amb ell i que no jugaria. I la sort és que des del primer moment li vaig comentar al jugador. Vull afegir que no és com ha dit molta gent que jo ja tenia pensat el que faria. El que s'ho mereix s'ho mereix, i punt." I sobre la renovació de l'argentí ha dit: "El portaveu és Txiki i si em preguntes com ho està fent et puc dir que m'agrada el seu treball, està ficat i se'l veu a gust aquí. Fins ara ha estat molt bé, llàstima de les lesions, però té actitud i qualitat."

Rumors

En plena roda de premsa, a Rijkaard se li ha preguntat sobre un rumor que s'ha publicat als diaris i que enfoca cap a un hipotètic interès blaugrana pel jugador del Manchester United Cristiano Ronaldo. Quan al tècnic se li ha preguntat si a ell li agradava el jugador, ha volgut matisar: "Però com a jugador aïllat o en relació amb el Barça?", i ha afegit: "A nivell individual sí que m'agrada com a jugador." I a continuació ha deixat les coses clares: "És un rumor perquè mai hem parlat d'aquest argument, però aïllat del tot sí que es un jugador que m'agrada. En relació amb el Barça, últimament el club sempre ha fitxat observant i valorant el que necessita l'equip, en quin lloc hem de millorar. Encara queda mig any, molts partits i no se sap què pot passar, però ara no és una cosa que està al meu cap."

Efectivitat en atac

En els últims partits el Barça no ha marcat gols amb la facilitat amb què ens tenia acostumats. A Rijkaard això no el preocupa gaire: "Considero més important que el meu equip està creant ocasions. Les circumstàncies, com els pocs entrenaments, també afecten i em sembla normal que l'equip agafi el ritme i l'equip està treballant en aquest sentit. Hem de recuperar jugadors importants. Sí que crec que hem de millorar, que hem de continuar creixent i segur que millorarem." A més, ha recordat que marcar en jugades d'estratègia és un plus que té aquest equip: "Hi ha jugadors que poden marcar a pilota aturada i això està bé. Hem de valorar aquest aspecte i intentar marcar també de jugada. Però marcar a pilota aturada és un valor afegit."

Elogi al treball de grup
Frank Rijkaard sempre ha defensat la seva tesi de valorar per sobre de tot el treball del grup, imposant-lo sempre a les individualitats. Per això, quan se li ha preguntat per les absències d'alguns cracs blaugrana, ha estat clar: "Si treus 5 titulars sí que afecta. Però els jugadors que han participat s'han comportat molt bé. A més s'ha comprovat que hem tingut rivals que històricament no són fàcils. Ronaldinho, Deco, Eto'o i Messi són 4 dels millors jugadors del món i queda clar que hi ha diferència quan no hi són. Però he de felicitar el grup pel que ha aconseguit. Però a tot el grup, des de Ronaldinho, Deco, Messi a Jorquera o Ezquerro, no em vull oblidar ningú. Perquè tothom està posant de la seva part perquè el grup funcioni."

Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana