Imatge del reportatge titulat: El títol s’escapa pel ‘goal average’
3 gols: Giuly, Xavi i Zambrotta
2 gols: Puyol
1 gol: Ezquerro, Deco i Márquez

El títol s’escapa pel ‘goal average’

El FC Barcelona no va poder conquerir la seva tercera Lliga consecutiva i va quedar en segon lloc, posició que li va donar l’accés directe a la Lliga de Campions.

La competició va ser un frec a frec a tres bandes amb Barça, R. Madrid i Sevilla lluitant per la Lliga fins a la darrera jornada. L’equip de Rijkaard, que va ser el màxim golejador i el mínim golejat del torneig, va empatar a 76 punts amb el R. Madrid però el ‘goal average’ va donar el títol al conjunt madridista. El FC Barcelona, que va tenir l’handicap de les lesions greus de Messi i Eto’o que els van deixar fora dels terrenys de joc durant mesos, va fer un campionat irregular en què no va perdre cap partit al Camp Nou però només va poder aconseguir vuit triomfs a fora. No obstant, dues ensopegades al Camp Nou van ser clau en la pèrdua del títol. A manca de quatre jornades per a la fi del campionat, el Barça va empatar a un amb el Betis ( 1-1 ) després d’un gol de Sobis al minut 89. Aquest empat va fer que l’equip barcelonista deixés el liderat en mans del R. Madrid.

Fatídics minuts finals

Aquesta situació es va poder canviar a la penúltima jornada quan a manca d’un minut per al final l’equip blaugrana tenia el títol a tocar amb el triomf sobre l’Espanyol per 2-1 i la victòria del Saragossa davant l’equip blanc pel mateix resultat. Amb tot, un altre cop en el fatídic minut 89 l’Espanyol i el R. Madrid van empatar els respectius partits. La situació al capdavant de la classificació no va canviar tampoc a la darrera jornada, tot i que va estar a punt de produir-se. El Barça va golejar el Nàstic per 1-5 i el R. Madrid va derrotar el Mallorca per 3-1, després de remuntar un 0-1 en contra.

Fes clic aquí per accedir a les estadístiques de la Lliga.

Temporada 06-07