1-4 Grahn (min.83)
1-5 Zambrotta (min.91)

Golejada amarga (1-5)

Jordi Clos

La golejada del Barça per 1-5 al camp del Nàstic no s'ha combinat amb una ensopegada del Madrid. Finalment ha acabat la Lliga en segona posició, pel 'goal average' desfavorable amb els blancs.

No ha pogut ser. Durant 80 minuts el Barça ha tingut molt a prop el títol, però finalment el clar triomf al Nou Estadi de Tarragona ha estat estèril. Els de Rijkaard han fet la feina ràpid, com ho indica el marcador del descans (0-3). El segon temps, amb totes les mirades al Bernabéu, el ritme de joc ha baixat, una circumstància que no ha impedit un resultat encara més ampli.

Control total

El Barça ha estat el clar dominador i ha tingut tancat el Nàstic al seu camp durant gran part del partit. Als primers minuts, però, amb Samuel Eto'o força endarrerit, li ha faltat una mica de profunditat. La primera ocasió ha arribat al minut 13, quan el camerunès ha enganxat tal com venia una centrada de Ronaldinho i la pilota ha sortit alta per molt poc.

Un gol per a l'esperança

Al quart d'hora, el Nou Estadi ha esclatat, però no era per un gol en aquest camp, sinó pel de Varela al Bernabéu. Encoratjats per les notícies que arribaven de Madrid, els jugadors blaugrana s'han llançat decididament a l'atac. Eto'o ha tingut una ocasió idèntica a l'anterior que ha trobat el travesser i, a continuació, Puyol ha marcat. El capità s'ha avançat a la defensa grana, confusa enmig d'una brillant jugada col•lectiva que ha finalitzat amb la passada de la mort de Messi.

Imparables en atac

La defensa del Nàstic passava dificultats sempre que rebia l'esfèrica un dels tres davanters del Barça. Eto'o, molt incisiu, ho ha tornat a intentar en dues ocasions. Era el preludi del gol de Messi. Al 34, l'argentí ha xutat des de fora de l'àrea i ha sorprès el porter Rubén, lleugerament avançat. L'allau blaugrana ha continuat amb un precís llançament de falta de Ronaldinho, que ha acabat amb la pilota a l'escaire dret (min.37).

Més del mateix

El descans no ha calmat la rauxa barcelonista. Novament, l'únic color que ha tingut aquest període ha estat el taronja de la samarreta que aquesta nit lluïa el Barça. Els de Rijkaard es trobaven molt còmodes amb la pilota als peus i la feien circular amb rapidesa i precisió. Als cinc minuts de la represa, Messi només ha hagut d'empènyer la pilota al fons de la xarxa després d'una jugada d'Eto'o.

Final anecdòtic

Amb el quart, el partit ha quedat absolutament sentenciat i totes les mirades s'han desviat cap a Madrid. A més, el ritme de joc ha baixat considerablement, fruit de les múltiples interrupcions. Tot i això, Eto'o ha estat a punt de marcar en un u contra u amb Rubén i Ronaldinho també ho ha provat amb una espectacular tisora. Pràcticament coincidint amb el gol que donava la victòria al Madrid, Tobias Grahn ha marcat el gol de l'honor local, en una de les poques aproximacions del Nàstic. En el descompte, amb els ànims decaiguts per les notícies que arribaven des del Bernabéu, Zambrotta ha tingut temps d'establir el definitiu 1-5.

Així, el Barça ha finalitzat la Lliga segon amb els mateixos punts que el Madrid, però amb el 'goal average' en contra.

La prèvia

Campió d’hivern

En el partit d’anada, a més d’aconseguir la victòria, el FC Barcelona es va proclamà campió d’hivern. L’empat a zero del Sevilla al camp del Vila-real en l’últim partit de la primera volta, va propicià que l’equip de Frank Rijkaard recuperés de nou la primera plaça i es convertís en el campió d’hivern.

A pel títol

Anna Segura

El Barça s’enfronta aquesta nit al Nàstic amb l’obligació de guanyar per tal d’optar a aconseguir el títol de Lliga. Els blaugranes miraran de reüll el que facin els seus rivals per veure si finalment poden proclamar-se campions.

La darrera jornada de Lliga ja és aquí, i aquesta nit se sabrà qui és el campió. El Barça, encara amb opcions , jugarà a Tarragona amb l’objectiu de guanyar i esperar el que faci el Reial Madrid en el seu partit davant el Mallorca. I és que els blaugranes han d’aconseguir millor resultat que l’equip blanc, independentment del que faci el Sevilla.

fcb-nasticdif.jpgAmb els jugadors disponibles: Per al ‘matx’ davant el Nàstic de Tarragona, Frank Rijkaard ha convocat tots els jugadors disponibles . D’aquesta manera, el tècnic holandès recupera Ronaldinho, baixa per sanció en l’últim partit, i Saviola, que no va jugar davant l’Espanyol per decisió tècnica. Per la seva banda, queden fora de la convocatòria els lesionats Sylvinho, Edmílson i Gudjohnsen.

Comiat del Nàstic: L’equip tarragoní va consumar el seu descens a Segona Divisió en la jornada 36. Amb tot, l’equip de Paco Flores no li posarà les coses fàcils als blaugranes ja que aquest partit servirà per acomiadar-se de Primera davant la seva afició. Però la història dóna la raó al Barça, ja que en partit de Lliga els blaugranes no han perdut mai davant el Nàstic com a visitant. El FC Barcelona va guanyar la temporada 1947-48 (1-2) i 1949-50 (1-4), i va aconseguir empatar 2-2 durant la temporada 1948-49.

Els precedents: En el partit de la primera volta al Camp Nou, el conjunt que entrena Frank Rijkaard  es va imposar al Nàstic de Tarragona per 3-0. Els golejadors d’aquell partit van ser Saviola, Giuly i Iniesta. Però el darrer precedent d’aquest duel català va ser fa poques setmanes en les semifinals de la Copa Catalunya. Els de Rijkaard van aconseguir el pas a la final després de derrotar al Nàstic per 3-4, amb dos gols de Giovani dos Santos, de Matellán (en pròpia porta) i Ezquerro.

• Athletic Club2-0Llevant UD
  • Celta2-1Getafe CF
  • RCD Espanyol1-3Deportivo
  • Racing0-2Real Betis
  • València CF3-3R.Societat
  • Reial Madrid3-1RCD Mallorca
  • Osasuna1-2At. Madrid
  • Recreativo1-1Saragossa