Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Helenio Herrera (1958-60, 1980 i 1980-81)


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Reportatge sobre: Entrenadors

Imatge del reportatge titulat: Helenio Herrera (1958-60, 1980 i 1980-81)

Helenio Herrera (1958-60, 1980 i 1980-81)

“El Mago”, així era com se'l coneixia, va deixar un gran record del seu pas per l'entitat blaugrana. 

A banda de frases cèlebres com: 'Amb deu es juga millor que amb onze' o 'Aquest partit el guanyem sense baixar de l'autocar', se'l recorda pel joc vistós i preciosista que va meravellar Europa durant les primeres dues temporades que va ser al Club.

La seva primera etapa va començar el 22 d'abril de 1958, quan Helenio Herrera va arribar al Barça procedent del Sevilla. En aquest parell de temporades va aconseguir 2 Lligues, 1 Copa i 1 Copa de Fires. Però no tot eren flors i violes; el tècnic va tenir un agre enfrontament amb Kubala, que de mica en mica va anar quedant relegat a un segon pla. Però el segon any, tot i aconseguir de nou la Lliga, l'objectiu d'assaltar la Copa d'Europa es va veure truncat de nou, i després d'haver caigut eliminats per l'etern rival, el Reial Madrid, Helenio Herrera va ser cessat immediatament.

Després va venir la seva etapa més gloriosa com a entrenador, concretament a l'Inter de Luisito Suárez, on va guanyar la Copa d'Europa i la Intercontinental, entre d'altres títols.

helenioherrera008.jpgEl mític Helenio Herrera va tornar al Barça la temporada 1979-80 per substituir Quimet Rifé fins al final de la temporada i poc després, l'any 1981, per rellevar Kubala al capdavant de l'equip.

Però si hi ha una característica destacable d'aquest home és el fet que va ser pioner en la preparació psicològica dels jugadors, com també en la utilització del defensa lliure. Helenio Herrera sempre va tenir una bona relació amb els seus jugadors, que ja tenien assumit que l'autèntic protagonisme sempre se l'enduia el tècnic.

Més que un club


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana