FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

10.06.2009 21:07

Balanç positiu a tres anys d’aliança

www.fcbarcelona.cat


El balanç general de la col·laboració entre el FC Barcelona i l’Unicef ha estat molt positiu amb el suport que es va donar a tres projectes de l’Unicef que formen part de la campanya “Unite For Children, Unite against Aids”.


Els lligams entre l’Unicef i la Fundació FC Barcelona neixen el 2006 quan el club firma un conveni amb l’organisme internacional d’una duració de 5 anys i una contribució econòmica d’1,5 milions d’euros a l’any amb l’objectiu de dur a terme conjuntament programes dirigits a infants vulnerables afectats pel VIH/SIDA, orfes o en risc d’exclusió social.

Lluita contra la sida

A Swazilàndia, país amb la prevalença de VIH/SIDA més elevada al món, el Barça i l’Unicef fan una cursa contra el temps per aturar el cercle viciós de la infecció. 1,1 milió de persones estan infectades, més del 30% dels nens son orfes, el 49% de les dones entre 25 i 29 anys són seropositives i el 21,5% dels infants neixen infectats.

Amb l’ajuda del Barça s’han aconseguit augmentar els mitjans dedicats a la lluita contra la sida. Avui el 83% de les dones embarassades diagnosticades seropositives reben el tractament antiretroviral, i gairebé la meitat (el 48%) dels nens exposats a la infecció són diagnosticats gràcies a la màquina DNA PCR, comprada a l’inici del projecte.

A Malawi i Angola

colocacix_1x_pedra_del_XICS_MALI.jpgRecentment, l’aliança amb l’Unicef s’ha ampliat amb els països de Malawi i Angola. Malawi és un país molt afectat per l’epidèmia del VIH/SIDA, una mitjana de 267 persones s’infecten diàriament, i 235 moren cada dia d’infeccions relacionades amb el VIH/SIDA. Més d’1 milió de nens (1.008.000) són orfes, és a dir, el 18% dels nens entre 0 i 17 anys.

Un projecte de caràcter assistencial

Les conseqüències sobre els infants de la pèrdua dels pares són dramàtiques: els infants abandonen l’escola, assumeixen responsabilitats de cap de família, i deixen la infància molt d’hora. Per tant, el projecte de Malawi té un caràcter assistencial: se’ls ofereix suport en temes d’educació, assistència sanitària i ajuda psicosocial amb una xarxa de centres on treballen cuidadors amb experiència.

A Angola s’utilitza l’esport com a eina de sensibilització, més específicament el futbol, aprofitant partits per llançar missatges de prevenció de la sida.
Balanç positiu a tres anys d’aliança

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


La Fundació FC Barcelona, ‘més que un club al món’
El conveni entre la Fundació FC Barcelona i l’Unicef s’emmarca dins dels programes de col•laboració que l’entitat blaugrana duu a terme amb les Nacions Unides. A banda de col•laborar amb l’Unicef, la Fundació FC Barcelona manté aliances pioneres amb la Unesco i UNHCR / ACNUR (l’Agència de l‘ONU per als Refugiats).

A banda de programes en col•laboració amb les Nacions Unides, la Fundació FC Barcelona també preveu una sèrie de programes propis com són la Xarxa Internacional de Centres Solidaris (XICS) i les Jornades d’Esport Solidari (JES). A més, sota els programes “Esport i Ciutadania”, la Fundació també potencia iniciatives de caràcter educatiu, cultural, científic i ciutadà.

Notícies Fundació


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana