Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Modificació de la normativa de penyes


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Penyes

30.03.2010 17:00

Modificació de la normativa de penyes

www.fcbarcelona.cat


La junta directiva del FC Barcelona va aprovar el dia 26 de març passat la modificació de la normativa de penyes vigent des de l’any 2004.


El nou text de capçalera de les penyes barcelonistes va entrar en vigor el dia 26 de març, després de ser aprovat per la Junta Directiva. La nova normativa ha estat consensuada conjuntament entre el Consell Consultiu de Penyes, la Comissió Social i la Junta Directiva del FC Barcelona.
 
2010-01-18_REUNION_PExAS_016.jpgAquest nou text modifica alguns aspectes del moviment penyístic, com ara: els requisits per crear una nova penya, organització i representació per part del FC Barcelona en els actes de les penyes o zones penyístiques.
 
La normativa s’adequa als estatuts del FC Barcelona aprovats per l’Assemblea General Ordinària el 19 d’agost del 2009, especificant i concretant alguns dels aspectes del moviment penyístic que en el text anterior eren considerats més generals.
 
Adequació als estatuts del FC Barcelona del 2009
 
L’article 15 dels estatuts de 19 d’agost del 2009 introdueix una de les novetats. Aquest estableix que les penyes, una vegada constituïdes d’acord amb la normativa vigent i reconegudes per la Junta Directiva com a penyes del FC Barcelona, tindran els drets i obligacions inherents a dita condició, en atenció a llur integració en la vida social del club.
 
En canvi, l’article 9.2 dels estatuts de 23 de juliol del 2001, indicava que una vegada constituïdes d’acord amb la normativa vigent i reconegudes per la Junta Directiva com a penyes del FC Barcelona, la Junta Directiva disposaria les deferències de les quals podrien gaudir en atenció a llur integració en la vida social del club.

Requisits per constituir una penya

L’anterior normativa de penyes de l’any 2004 ja establia una sèrie de requisits, com ara, a) que el/la president de la penya tingués la condició de soci del club, b) en cap cas, una mateixa 21-06-09_PENYA_CARDEDEU_04.jpgpersona podia ser membre de més d’una junta directiva d’una penya i c) que en el cas de les penyes domiciliades a Catalunya, la meitat dels/les membres de la junta o bé cinc socis de la penya també fossin socis del club (art. 4.2).
 
El nou text inclou, a més a més, altres requisits. Els més importants són els següents: la penya ha de disposar de seu social pròpia, ja sigui en règim de lloguer o de propietat; si la seu es troba ubicada en un local (bar o restaurant) el propietari i titular del negoci, en cap cas, podrà ser el president ni membre de la junta directiva de la penya; en cap cas, cap penya pot compartir adreça o seu social amb una altra; no s’admetran apartats de correus com a adreça de les penyes, llevat d’excepcions; la distància mínima entre les seus de dues penyes ha de ser d’1 km, i la penya ha de designar una persona com a interlocutora amb el club, la qual ha de ser necessàriament membre de la junta directiva de la Penya (art. 4.3).
 
Mínim d’associats
 
Per primera vegada una normativa de penyes barcelonistes recull l’obligació consistent en el fet que les penyes tinguin un nombre mínim d’associats per poder ser constituïda. Aquesta xifra dependrà del nombre d’habitants empadronats al poble, localitat, municipi, ciutat, etc. (art. 4.3.c).
HABITANTS

MÍNIM D'ASSOCIATS

Fins a 250 habitants

 12

De 250 a 1.000

 30

De 1.001 a 2.000

 40

De 2.001 a 5.000

 50

 De 5.001 a 10.000

 60

 De 10.001 a 25.000

 75

 Més de 25.001

 85

Protecció de la imatge i signes distintius propietat del club
 
Aquesta nova normativa és molt curosa amb la protecció de la imatge i signes distintius propietat del FC Barcelona, dels quals només es podrà fer ús prèvia sol·licitud i posterior autorització expressa i per escrit per part del club (art. 2.4 i art. 2.5).
 
Així mateix, a l’art. 6.2 s’indica expressament que les penyes no poden organitzar campionats, escoles, clínics o similars en què s’utilitzi la imatge del FC Barcelona sense autorització prèvia i escrita del club. Les penyes que en vulguin fer ús o bé vulguin organitzar alguna activitat esportiva d’aquestes característiques hauran de posar-se en contacte amb el departament de penyes. Qualsevol utilització no consentida de la imatge del FC Barcelona podrà comportar la baixa de la penya com a penya oficial del club (art. 7).
 
Les celebracions fora de Catalunya, en cap de setmana de partit
 
Si bé des del Departament de Penyes ja es recomanava que els actes i celebracions penyístics fora de Catalunya coincidissin amb els partits que jugui el FC Barcelona fora de casa, ara s’ha establert de forma més concreta a la nova normativa. Així, totes les penyes ubicades fora de Catalunya que vulguin organitzar un acte i sol·licitin la presència de representació del club, l’hauran de fer coincidir amb el desplaçament de qualsevol dels equips del Barça, evidentment el més proper a la seva localitat. Així s’afavoreix que la representació del club sigui la millor possible (art. 8.5).
 
En el cas dels 50è i 25è aniversari de les penyes el club designarà la millor representació possible sempre tenint en compte l’agenda institucional (art. 8.11.1).
 
Canvi en les zones de l’àmbit 2
 
Les penyes de l’àmbit 2 han modificat el seu número de zona, passant d’estar distribuïdes entre la 22 i la 33, a estar-ho entre la 22 i la 34 (art. 10.3), tal com es detalla a continuació:
 
- Zona 22. Extremadura
- Zona 23. Castella-la Manxa
- Zona 24. Castella i Lleó
- Zona 25. Canàries
- Zona 26. Galícia
- Zona 27. La Rioja, Aragó i Navarra
- Zona 28. Madrid
- Zona 29. Múrcia
- Zona 30. Euskadi
- Zona 31. Astúries i Cantàbria
- Zona 32. Andalusia Oest
- Zona 33. Andalusia Centre
- Zona 34. Andalusia Est
 
Malgrat que l’anterior normativa ha estat un èxit en la seva aplicació, aquesta modificació pretén millorar el funcionament i les relacions entre el club i les penyes i adequar la normativa a la reforma estatutària portada a terme l’estiu passat.  
 
Les penyes que ho desitgin podran consultar la normativa íntegrament els propers dies en el lloc web oficial del club.
  
Modificació de la normativa de penyes


Comparteix a

Notícies Penyes


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana