Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La PBG Manresa presenta el seu llibre


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Penyes

31.10.2007 11:05

La PBG Manresa presenta el seu llibre

www.fcbarcelona.cat


La capital del Bages va tornar a erigir-se com a centre del barcelonisme en una tarda plena de sentiment culer.


En el marc del seu 50è aniversari la Penya Blaugrana Manresa va presentar el llibre que commemora el seu mig segle fent barcelonisme. “50 anys d’història Penya Blaugrana Manresa” és el títol del llibre de l’historiador Francesc Comas en què s’expliquen les vivències d’una de les penyes més antigues de l’univers penyístic blaugrana.

L’emotiu acte de presentació va tenir lloc el 19 d’octubre al Centre Cultural el Casino, on es van aplegar prop de 70 barcelonistes. El vicepresident del FC Barcelona, Alfons Godall, va escriure el pròleg del llibre i no es va perdre la cita. Al seu costat hi va assistir el directiu de la Comissió Social, Pere Jané. En representació de la ciutat va formar part de la taula la Regidora d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Núria Sensat.

Un llibre, un partit

El llibre “50 anys d’història Penya Blaugrana Manresa” recull els esdeveniments esportius i socials d’una entitat que va sorgir en uns moments difícils i que ha sabut, al llarg d’aquests anys, mantenir l’esperit barcelonista.

IMG_0700.JPGL’autor, Francesc Comas, ha dividit la història d’aquesta penya en 5 capítols que simbolitzen un partit de futbol. Així, els orígens són la primera part. L’esdeveniment més important d’aquesta penya, l’organització de la Primera Trobada Mundial, protagonitza la mitja part. L’etapa entre els anys 1973 i 1982 s’explica en la segona meitat. I en les dues parts de la pròrroga es descriuen les dècades dels 80 i 90 i el moment actual.

El vicepresident del FC Barcelona, Alfons Godall, va mostrar a la presentació el seu orgull i emoció pel fet de prologar aquest llibre. També va fer esment dels valors democràtics i de tolerància que, des de la seva fundació, ha tingut el club, i va assenyalar com a “tresor” el fet que el Barça fos propietat dels socis. Godall va acabar la seva intervenció destacant els projectes solidaris que, des de la Fundació, s’estan duent a terme en països com el Senegal, el Marroc, Mali o l'Equador.

Ramallets, ovacionat

IMG_0701.JPGDesprés de la presentació es va fer una xerrada sobre el moment actual de les penyes i sobre el seu futur, el protagonista de la qual va ser un dels mites del Barça, el magnífic porter Antoni Ramallets.

“El gat amb ales” va ser ovacionat pels barcelonistes presents per l’esforç de ser present a Manresa i en reconeixement a les seves aturades que van fer del Barça de la seva època un dels millors equips del món.

L’estilista, Josep Pons, va ser l’encarregat de moderar el col•loqui. El president de la Penya Blaugrana Manresa, David Invers, va proposar estudiar la manera d'adaptar les penyes al moment actual. El rejoveniment d’aquestes institucions és clau per al futur del barcelonisme associatiu.

El vicepresident, Alfons Godall, va recolzar aquesta idea i va explicar que és necessari que les penyes siguin dinàmiques i que facin activitats més centrades en el jovent. Pere Jané, directiu de la Comissió Social, va finalitzar la xerrada expressant la importància que té conèixer el dia a dia de les 1.422 penyes del FC Barcelona per veure com des del club s'hi pot donar un cop de mà.

A l’espera de l’acte de cloenda del 50è Aniversari del 16 de novembre, la Penya Blaugrana Manresa va tornar a demostrar que “és més que una penya!”, tal com finalitza l’epíleg del seu llibre.
La PBG Manresa presenta el seu llibre


Comparteix a

Notícies Penyes


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana