Un empat que té gust de poc (2-2)

Hoquei patins

28.10.2011 22:40

El Barça només ha pogut esgarrapar un punt de la visita a Les Casernes de Vilanova. Una targeta blava a Pablo Álvarez quan faltaven menys de tres minuts per acabar el partit ha condicionat el tram final.

VILANOVA, 2
FC BARCELONA, 2

Vilanova (0+2):
Gil, Francesc Gil (1), Creus, García, Rodríguez (1) –cinc inicial– González.

FC Barcelona (1+1): Fernández, Gual, Ordeig (1), Panadero, Borregán –cinc inicial– Reinaldo García (1), Torra, Álvarez.

Gols: 0-1, Reinaldo, min 9; 1-1, Francesc Gil, min 27; 1-2, Ordeig, min 32, i 2-2, Rodríguez, min 42.

Targetes blaves: Álvarez (FCB).

Àrbitres: Sandoval i Martínez.

Una falta de Pablo Álvarez que li ha suposat la targeta blava ha estat el moment més calent d’un partit vibrant entre el Vilanova i el Barça. L’amonestació ha deixat als blaugranes amb tres jugadors de pista durant dos minuts quan en faltaven menys de tres per acabar el partit. Amb un resultat d’empat a dos, encara sort que Manel García no ha desfet la igualada. Sergi Fernández, un dels protagonistes amb majúscules del partit, ha salvat el punt.

Luis Gil, a la porteria vilanovina, també ha estat a un nivell superb. El jugador de Sant Sadurní ha salvat en els instants finals el seu equip d’un assetjament bestial del Barça que ha acabat sense fruits.

Repartiments de punts, doncs, que té gust de poc.

Reinaldo avança els blaugranes

El partit ha començat amb intensitat. Les Casernes, amb una gran imatge, empentava els de Josep Lluís del Riu. Amb un equip molt curt d’efectius (només ha fet una rotació), els locals han estat descarats. Jordi Creus ha buscat la porteria de Fernández sempre que ha pogut, però el porter blaugrana no s’ha deixat sorprendre.

Per part blaugrana, els moviments de banqueta han començat cap a l’equador del primer temps. La sortida de Reinaldo García ha estat determinant ja que, segons després d’entrar a la pista, l’argentí ha caçat una pilota penjada per Borregán, i que havia quedat morta a l’àrea, per empentar-la i convertir-la en el 0-1.

Malgrat haver comptat amb més ocasions, tant per part del Vilanova com del Barça, el resultat ha valgut fins al descans.

Infortuni i blava per a Álvarez

Als dos minuts de la represa, un contraatac dels del Garraf els ha valgut l’empat. Manel García ha vist com corria Francesc Gil i aquest ha superat Sergi Fernández.

El porter blaugrana, però, s’ha refet de la sensació amb un seguit d’aturades de merit tot just a continuació. Tot i això, el teòric cansament del Vilanova no es feia palès i continuava oferint resistència.

El Barça, però, ha pogut tornar a respirar alleugerit amb l’1-2. Mia Ordeig, aprofitant una passada de Panadero, ha clavat el segon blaugrana.

Els de Gaby Cairo han volgut eixamplar la diferència, però la voluntat s’ha estavellat amb Luis Gil reiteradament i l’energia emprada sobre la pista ha estat contraproduent. Un penal a favor del Vilanova ha tornat a empatar el partit, obra de Carles Rodríguez, el seu llançament ha tocat al pal, però la mala sort ha fet que la pilota caigués per darrere de l’esquena de Sergi Fernández, fent impossible evitar el 2-2.

Els moments de més neguit s’han viscut a partir d’ara. El Barça ha completat el cicle de deu faltes i també un primer de cinc. En els dos casos, el Vilanova no ha pogut marcar de falta directa, i tampoc ho ha pogut fer Manel García, amb el llançament que ha tingut el conjunt de casa per la targeta blava que ha vist Pablo Álvarez. Els àrbitres han xiulat un cop de puny del jugador argentí, i tant ell com la resta de l’equip s’han sorprès per la decisió.

En tot cas, el Vilanova no ha tornat a marcar però els blaugranes han hagut de consumir dos minuts dels dos i mig que quedaven de partit amb tres jugadors de pista, i, malgrat que no han defallit, la pilota s’ha resistit a entrar. Vilanova i Barça sumen, doncs, un punt cadascun en la segona jornada de l’OK Lliga.

Temporada 11-12