L’era de Cairo comença amb la Supercopa! (1-5)

Hoquei patins

21.10.2011 22:33

El Barça ha guanyat la Supercopa d’Espanya en imposar-se al Tecnol Reus Deportiu per 1-5 a la final. Els blaugranes han trencat el partit en la primera part amb quatre gols. En la segona, bona gestió d’un resultat més que vàlid.

Els jugadors del Barça celebren un dels gols aconseguits. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.

La fitxa del partit

TECNOL REUS DEPORTIU, 1
FC BARCELONA, 5

Tecnol Reus Deportiu (0+1):
Trabal, Caldú, Casanovas, Adroher, Molet –cinc inicial– Ferrer, Marín (1).

FC Barcelona (4+1): Egurrola, Ordeig, Panadero, Torra, Borregán –cinc inicial– Gual (1), Reinaldo (2), Álvarez (2), Barroso.

Gols: 0-1, Reinaldo (p), min 13; 0-2, Álvarez, min 16; 0-3, Gual, min 17; 0-4 Reinaldo, min 18; 1-4, Marín, min 30, i 1-5, Álvarez, min 46.

Targetes blaves: Marín, Caldú i Molet (REU).

Àrbitres: Valverde i García.

Alberto Borregán ha aixecat la cinquena Supercopa de la secció d’hoquei patins. Ho ha fet a l’Ateneu de Sant Sadurní després que el Barça hagi guanyat el Tecnol Reus en una final, a partir únic, per 1-5. L’estrena de la temporada no ha pogut ser millor. Ni tampoc el debut de Gaby Cairo a la banqueta. Tot i que l’equip ha tingut molt poc temps per treballar –ni dues setmanes–, els blaugranes han compensat amb il·lusió les carències de formació. Ara bé, l’equip promet espectacle, i, de moment, n'ha ofert un bon tast.

Els nous obren la llauna

2011-10-21_TECNOL_REUS_DEPORTIU_-_FCB_HOCKEY_PATINES_001.jpgL’entrenador blaugrana ha posat un cinc de gala, veterà, per començar el curs competitiu. Egurrola, Borregán, Ordeig, Panadero i Torra han arrencat el partit. El Barça ha buscat l’atac, sense oblidar la cobertura. El Reus, amb jugadors força destres tant en contracatacs com en accions a pilota aturada, ha sabut posar a prova la porteria blaugrana, però Egurrola ha evitat el perill amb sobrietat.

Els blaugranes han continuat rodant i mantenint un ritme alt. Les rotacions del Reus eren més curtes, ja que ni el Negro Páez ni Felipe Quintanilla han pogut jugar per lesió. Amb l’entrada a la pista dels primers recanvis han arribat els gols.

Incrementant les revolucions, el Barça ha pogut forçar un penal. Gual ha cedit el xut a un especialista com Reinaldo i l’argentí ha superat Trabal amb un xut directe.

El 0-1 ha estat només l’aperitiu d’una gran vetllada. El 0-2 ha arribat un minut després en una perfecta combinació entre Reinaldo i Pablo Álvarez. Els dos internacionals argentins s’han entès meravellosament i Pablito ha rematat al segon pal. I immediatament després, ha caigut el tercer, obra de Gual.

El Reus ha demostrat la seva falta de concentració amb una falta dura de Raül Marín sobre Álvarez. El 77 blaugrana podria haver marcat el quart amb la falta directa que ha tingut, però no ha estat així com ha caigut el 0-4. Un minut més tard, el pòquer blaugrana l’ha firmat Reinaldo García, sorprenent el Reus amb un xut col·locat, deixant un resultat magnífic al descans.

Massa faltes en contra

2011-10-21_TECNOL_REUS_DEPORTIU_-_FCB_HOCKEY_PATINES_029.jpgEl Barça ha arrencat la segona part igual de fort com ha jugat la primera. El més perjudicial, però, ha estat l’elevat nombre de faltes que ha acumulat. Mentre el Reus ha arribat al minut 35 de partit amb quatre sancions, els blaugranes en sumaven 15. En completar el cicle de 10, Raül Marín ho ha aprofitat per marcar el primer gol reusenc de falta directa. En el segon cicle (de cinc faltes), però, Marín no ha tingut la mateixa sort.

Cinc minuts més tard, Caldú ha fet un penal bastant evident, tot i les queixes del jugador del Reus, però Mia Ordeig no l’ha pogut convertir. Tampoc ha tingut fortuna Panadero, que ha llançat una directa per una altra targeta blava dels del Baix Camp, de Molet, per ser exactes.

La comoditat del resultat ha servit per augmentar-lo amb un gol més de Pablo Álvarez, rematant una bona combinació d’equip, i també perquè el jove Xavi Barroso participés en la final.

Temporada 11-12