El triomf blaugrana dóna la Lliga al Reus (7-4)

Hoquei patins

26.05.2011 22:45

El Barça Sorli Discau ha superat el Coinasa Liceo al Palau gràcies al 7-4 final. Els gallecs, que depenien de la victòria al Palau per guanyar la Lliga, han vist com el títol de la regularitat ha anat a parar al Reus.

FC BARCELONA SORLI DISCAU, 7
COINASA LICEO, 4

FC Barcelona Sorli Discau (2+5):
Fernández, Ordeig (2), Panadero, Torra (1), Reinaldo (2) –cinc inicial– Páez, López, Adroher (1), Borregán (1).

Coinasa Liceo (1+3): Malián, Josep Lamas (1), Grasas, Bargalló, Barreiro –cinc inicial– Miras (3), Álvarez, Afonso, Eduard Lamas.

Gols: 1-0, Ordeig, min 7; 1-1, Miras, min 19, 2-1, Adroher, min 25; 3-1, Reinaldo, min 30; 4-1, Torra, min 31; 5-1, Borregán, min 35; 5-2, Miras, min 37; 6-2, Reinaldo, min 38; 6-3, Miras, min 45; 6-4, Josep Lamas, min 45 i 7-4, Ordeig, min 47.

Targetes blaves: Josep Lamas (LIC).

Àrbitres: López i Melero.

El Palau dictava sentència. Malgrat que els blaugranes no s’hi jugaven res, el que fessin decidia si el títol de l’OK Lliga se l’adjudicava el Reus o el Liceo. El 7-4 final dóna el trofeu als del Baix Camp, que es proclamen campions 38 anys després.

Passadís al Liceo

2011-05-26_FCB_SORLI_DISCAU_-_HC_COINASA_LICEO_007.jpgCom a flamant campió d’Europa el Barça Sorli Discau ha fet el passadís al Liceo, un fet pràcticament inèdit. Així ho somicava un jove aficionat al Palau que veia una imatge, si més no, curiosa.

Però el conjunt gallec necessitava més que un reconeixement per guanyar també l’OK Lliga. I aquesta obligació els ha fet començar dubtosos. Els blaugranes, amb ganes de tancar el més aviat possible la temporada, han anat per feina. I en set minuts Mia Ordeig ja havia aconseguit l’1-0.

Tot i que els de Pujalte han tingut molt a prop el 2-0 –els àrbitres han assenyalat 'booling' en una pilota que ha quedat sota el cos de Xavi Malián–, Sergio Miras, amb un potent llançament, ha igualat el resultat quan quedaven sis minuts per arribar al descans. El jugador format al planter blaugrana ha firmat un gol brillant.

No s’ha quedat enrere Jordi Adroher, que, en un contraatac consumint els segons del primer temps, ha clavat el 2-1 amb què els dos equips han enfilat el túnel de vestidors.

No volen especular

La segona part ha arrencat amb dos gols més per part blaugrana. El primer ha estat conseqüència d’un penal que Reinaldo García ha transformat, col·locant el 3-1. Un minut després Marc Torra ha anat a barraca i ha superat tant la defensa gallega com el porter Malián.

2011-05-26_FCB_SORLI_DISCAU_-_HC_COINASA_LICEO_020.jpgEls nervis afloraven en el Liceo. Jordi Bargalló, mestre en els llançaments a pilota aturada, s’ha estavellat davant de Sergi Fernández en un penal, una bona oportunitat per reduir distàncies.

En canvi, l’exliceista Reinaldo García ha tingut al seu abast el cinquè de l’equip amb el llançament de la falta directa per la desena dels visitants, però la pilota s’ha estrellat al travesser. També ha provat fortuna (sense tenir-la) Torra de directa, per una falta comesa sobre ell de Josep Lamas.

Però el cinquè ha arribat i ha estat com a culminació d’una gran triangulació a quatre bandes entre Reinaldo, Panadero, Carlos López i Borregán, que ha rematat amb el porter gallec descol·locat.

El Liceo no s’hi resisteix

Encarant la recta final ja de partit, el Liceo s’ha trobat amb un altre penal que, ara sí, no ha desaprofitat. Miras ha tornat a marcar. La il·lusió per intentar la remuntada es tallava de soca-rel (o això semblava) un altre cop quan Reinaldo ha robat la pilota i tot sol ha definit el 6-2.

2011-05-26_FCB_SORLI_DISCAU_-_HC_COINASA_LICEO_015.jpgPerò quan menys tens a guanyar, surt el millor filó. Miras ha conscienciat la resta de l’equip d’això, convertint el seu tercer gol, el segon consecutiu de penal. I Josep Lamas ha entès el missatge del seu company i, segons després, ha arribat el quart liceista.

El punt d’honor blaugrana ha aparegut també ara –per si algú en dubtava. Mia Ordeig ha posat el 7-4, tancant, ara sí, definitivament el marcador, i acomiadant la temporada.