El Liceo, rival en la semifinal

Hoquei patins

24.02.2011 21:27

Sònia de Alba (Enviada especial)

El Coinasa Liceo s’ha convertit en el segon semifinalista de la Copa del Rei després de guanyar el Sather Blanes per 3-2. Els gallecs no ho han tingut gens fàcil per imposar-se a l’equip amfitrió, que ha estat el primer a marcar.

Els precedents de Riazor
Al Barça Sorli Discau no li ha anat pas malament jugar contra el Liceo. La temporada passada va guanyar-lo a la seva pista en un partit que va decidir el títol de l’OK Lliga. Els de Pujalte van aconseguir un contundent 0-5. D’altra banda, fa dues temporades el Barça també va aixecar l’OK Lliga en imposar-se en la final, la darrera en format play-off. I aquesta temporada, el primer equip d’hoquei patins blaugrana va guanyar els de Carlos Gil a la Corunya per 2-4.

Els jugadors blaugrana han estat testimonis, des de les graderies de la Ciutat Esportiva de Blanes, de la victòria del Coinasa Liceo contra el Blanes en el segon partit de quarts de final, un partit amb alternatives i que no s’ha decidit fins als darrers minuts. El Barça Sorli Discau s’enfrontarà al Liceo en la primera semifinal del torneig del KO.

Tot i que Àlex Ridaura, pel Sather Blanes, ha inaugurat el marcador en la segona semifinal, el Coinasa Liceo ha pogut anul·lar l’efecte del 0-1 cinc minuts després. Sergio Miras ha trobat lliure de marcatge Pablo Álvarez, que ha pogut col·locar-se bé la pilota per superar Roger Fernández. Els de Carlos Gil han incrementat el ritme davant d’un combatiu Blanes, que ha volgut oferir la seva millor imatge, la d’equip amfitrió.

Segons després ha estat Jordi Bargalló el que ha empalat la pilota i l’ha col·locada a l’esquadra de la porteria blanenca.

Amb el 2-1 s’ha arribat al descans, però al partit encara li quedava molta corda.

Als 13 minuts de la represa, Petxi Armengol no ha fallat des del punt de penal. Desconcentrant el porter del Liceo, Xavier Malián –com ja ho va fer la setmana passada amb Sergi Fernández en el partit de l'OK Lliga disputat al Municipal de Blanes–, el gironí ha clavat un fort llançament que s’ha convertit en l’empat a dos.

El Liceo no s’ha aturat, però. I amb paciència Bargalló ha trobat el camí del desempat, com havia passat en el primer període. El 3-2 ha caigut quan quedaven menys de cinc minuts per a la conclusió.

El Barça Sorli Discau i el Coinasa Liceo es trobaran dissabte, 26 de febrer, a partir de les 20 h. A les 22 h hi ha prevista la segona semifinal, que sortirà entre els guanyadors del Reus-Noia i del Vic-Vendrell, les dues altres eliminatòries de quarts de final que es jugaran demà divendres.