La remuntada ha començat a la Corunya (2-4)

Hoquei patins

08.01.2011 21:42

El Barça Sorli Discau s’ha imposat a Riazor al Coinasa Liceo. Els homes de Ferran Pujalte han guanyat el líder de l’OK Lliga i deixen la diferència amb els gallecs a set punts. Els blaugranes han fet el primer pas per intentar guanyar la Lliga.

El 2011 ha començat com calia: amb victòria. La darrera jornada de la primera volta de l’OK Lliga enfrontava el Barça Sorli Discau amb el Liceo. La diferència entre els blaugranes, tercers classificats, i els gallecs, líders, era de 10 punts. Ara són 7, i això representa un glop d’esperança que encoratja el primer equip d’hoquei a deixar-se la pell en les pròximes 12 jornades de campionat per intentar revalidar el títol de la regularitat.

El 2-4 final no ha estat l'única bona notícia del partit. I és que Carlos López i Sergi Panadero han pogut participar del joc i també marcar. Els dos han fet la seva aportació en forma de diana, la de l’1-2 i 1-3 amb què el partit s’ha decantat clarament a favor visitant.

El Barça Sorli Discau no ha estat sol a Riazor, ja que els directius del Club desplaçats a la Corunya també amb motiu del partit de futbol – Eduard Coll, Pilar Guinovart, Ramon Pont, Silvio Elías i Josep Ramon Vidal-Abarca – han donat més que suport moral als blaugranes.

Ben encarat

Amb molta confiança, el cinc titular blaugrana s’ha posicionat sobre el parquet del pavelló de Riazor. Sergi Fernández sota els pals ha estat un dels noms propis d’un partit que ha comptat amb tota la resta dels seus companys en un enfrontament que ha estat ben plantejat i per anar directe a la porteria contrària.

Els de Pujalte han volgut ser més que mai fidels al seu estil. Treballant molt bé i molt intensament en defensa, la velocitat ha pres lloc a les primeres accions ofensives. Així, als 11 minuts de jocn una bona internada de Reinaldo García ha tingut el fruit d’un clar penal comès sobre el blaugrana. El mateix Nalo no ha dubtat a l’hora de foradar la porteria de Xavier Malián.

Anar amb avantatge en el marcador ha ajudat a potenciar un pèl més el joc àgil d’un Barça que ha tingut, però, el Liceo molt a prop. Tant que, quan faltava un minut per arribar al descans, Sergio Miras, jugador format al planter blaugrana, ha firmat una acció excel·lent que ha acabat amb l’empat a un.

Els blaugranes, reaccionen

El gol no ha enfonsat les esperances dels blaugranes ni en el seu treball ni en les possibilitats de victòria. I més comptant que ja en el primer temps han participat del joc tant Sergi Panadero com Carlos López, els dos jugadors que arrossegaven lesions.

De fet, tots dos han sigut claus en el triomf, perquè, tot just a la represa, Panadero ha clavat l’1-2 amb un llançament des de la distància mitjana que ha sorprès Malián. El porter del Liceo no ha tingut temps de sobreposar-se, ja que, 40 segons després, Carlos López ha fet pujar l’1-3.

A partir d'aquest moment, s’han assentat unes bases sòlides, gràcies a les quals el Barça Sorli Discau ha continuat pressionant. Tot i això, Ricardo Barreiros ha contribuït posant emoció a l'enfrontament amb el 2-3 ja a la recta final del partit.

La celebració del jugador portuguès ha estat aïllada, perquè David Páez ha pogut marcar el quart gol blaugrana pocs instants després. A partir d’aquest moment, i quan faltaven menys de sis minuts per al final, l’atac visitant s’ha fet més insistent. Els blaugranes han estat una mica agosarats, perquè han hagut de jugar amb inferioritat numèrica els últims instants de partit. Afortunadament no hi ha hagut cap ensurt i el triomf ha acabat sent, de totes totes, blaugrana.
COINASA LICEO, 2
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 4

Coinasa Liceo (1+1):
Malián, Lamas, Grasas, Álvarez, Bargalló –cinc inicial– Miras (1), Barreiros (1).

FC Barcelona Sorli Discau (1+3): Fernández, Ordeig, Torra, Borregán, García (1) –cinc inicial– Páez (1), Panadero (1), Adroher, López (1).

Gols: 0-1, García, min 11; 1-1, Miras, min 24; 1-2, Panadero, min 27; 1-3, López, min 28; 2-3, Barreiros, min 42 i 2-4, Páez, min 44.

Àrbitres: Gómez i Garrote.