Gols de qualitat al Catalunya-Argentina (5-7)

Hoquei patins

27.12.2009 20:13

Catalunya ha perdut contra la subcampiona del món, Argentina. Els 12 gols marcats, 5 catalans i 7 argentins, han estat d’una qualitat sublim. Més de 4.000 espectadors s’han citat al Palau per concloure una jornada competitiva i festiva.

La selecció catalana ha tornat a jugar. El combinat dirigit per Jordi Camps ha disputat un partit màximament atractiu contra Argentina. La selecció subcampiona del darrer Mundial celebrat aquest estiu a Vigo ha estat la que ha dut la batuta pel que fa als gols, però Catalunya no s’ha deixat intimidar. I això ho han agraït les més de 4.000 persones que s’han aplegat al Palau Blaugrana per culminar la gran Festa del Patí .

2009-12-27_CATALUNYA_-_ARGENTINA_HOCKEY_PATINES_010.jpgEn aquest partit de seleccions al Palau, s’han estrenat les noves regles implantades recentment . I Catalunya s’ha vist perjudicada pel joc actiu d’Argentina. Els catalans han acumulat faltes amb rapidesa però, tot i així, la primera part ha acabat amb només un 0-1, aconseguit per Emmanuel García en completar una jugada de màxima precisió començada per Pablo Álvarez.

A la represa, s’ha vist un autèntic espectacle de qualitat per part de les dues seleccions. Ara bé, els de José Martinazzo han pres la iniciativa. Lucas Ordóñez, el gran botxí de Catalunya en els darrers anys, ha marcat el 0-2 pocs minuts després de començar el segon temps.

Però una gran jugada col•lectiva entre Feixas, Bargalló i Rocasalbas, ha suposat l’1-2. L’alegria per ajustar el marcador ha durat poc menys d’un minut. Pablo Álvarez ha tornat a marcar.

L’Argentina s’ha pres el partit molt seriosament i el seleccionador de l’albiceleste també ha aprofitat l’avinentesa per fer sortir jugadors més joves, com ara el porter Kenan o el jove Mario Rodríguez. Però l’experiència d’homes com ara Titi Roca ha valgut per forçar un penal que Mario Rodríguez ha acabat cometent. El capità del Vic ha convertit el 2-3.

Marquen els blaugranes

2009-12-27_CATALUNYA_-_ARGENTINA_HOCKEY_PATINES_001.jpgEl matx ha continuat apujant les revolucions. Mentre Pablo Álvarez ha afegit un gol més en el seu compte particular, també ha obert escletxa l’Argentina, mitjançant Ordóñez.

Amb un 2-5 Catalunya ha tornat a demostrar sang freda. Jordi Bargalló s’ha col•locat davant de Kenan i, tot i que el porter argentí ha aturat el penal en primera instància, el jugador del Liceo ha marcat el 3-5.

En la recta final del partit Mia Ordeig ha ajustat un altre cop l’electrònic. El gol del jugador del Barça Sorli Discau, en un llançament molt segur, ha precedit la diana del seu company d’equip, però no de selecció. Reinaldo García ha estat un dels homes més consistents del joc argentí. El 4-6 no ha estat el darrer gol del partit i això que només faltaven tres minuts per a la conclusió.

El setè d’Argentina l’ha posat Pablo Álvarez en rubricar una acció personal de Reinaldo.

Marc Gual s’ha estrenat, amb el 5-7 definitiu. Aquest ha arribat en el darrer minut de joc.

CATALUNYA, 5
ARGENTINA, 7

Catalunya (0+5): Llaverola (Trabal), Feixas, Rocasalbas (1), Gual (1), Bargalló (1) –cinc inicial– Roca, Selva, Fernández, Ordeig (1).

Argentina (1+6): Kenan, Emmanuel García (1), Reinaldo García (1), Velázquez, Álvarez (3) –cinc inicial– Ordóñez (2), Rodríguez, Martín.

Gols: 0-1, Emmanuel García, min 9; 0-2, Lucas Ordóñez, min 28; 1-2, Rocasalbas, min 31; 1-3, Pablo Álvarez, min 32; 2-3, Roca, min 34; 2-4, Pablo Álvarez, min 37; 2-5, Lucas Ordóñez, min 40; 3-5, Bargalló, min 45; 4-5, Ordeig, min 46; 4-6, Reinaldo García, min 47; 4-7, Álvarez, min 48; 5-7 i Gual, min 49.

Àrbitres: Valverde i Molina.