El Barça Sorli Discau s’imposa al clàssic (7-2)

Hoquei patins

05.12.2009 18:00

Els homes de Ferran Pujalte han superat un crescut Tecnol Reus en un partit vibrant, i que ha apel·lat a la història. Els blaugranes han trencat el partit en els darrers 10 minuts per completar un resultat escandalós.

El gran clàssic de l’OK Lliga ha anat de menys a més. Amb una igualtat extrema durant més de 40 minuts, els blaugranes i reusencs no han fet cas de la classificació (el Barça és el líder i el Reus partia com a cinquè) i s’ha tornat a viure un dels partits més vibrants de la competició.

A la primera part el marcador només s’ha mogut des del punt de penal. Mia Ordeig ha posat l’1-0 i Albert Casanovas ha deixat l’1-1.

Però el segon temps ha arrencat amb força i de l'1-2 aconseguit per Sandro Bertolucci s’ha passat al 2-2 de Carlos López, i el dorsal 18 ha pogut combinar amb Panadero en un 3-2 que ha alliberat moltes tensions.

A partir d’aquí, el Reus s’ha enfonsat i els blaugranes han golejat.

El Barça pren la iniciativa

2009-12-05_FCB_SORLI_DISCAU_-_TECNOL_REUS_DEPORTIU_017.jpgAlberto Borregán ha estat un dels jugadors més incisius durant els primers minuts de joc, en què el Barça Sorli Discau ha volgut imprimir el seu ritme al partit. Malgrat aquesta dinàmica, Guillem Trabal ha mantingut ben controlada la porteria reusenca.

Els blaugranes també s’han trobat molt d’hora carregats de faltes (9 a 4 al descans) i han hagut d'alterar una mica el plantejament de joc.

Però aquesta dinàmica ha trobat una primera recompensa en forma de penal a favor. I Mia Ordeig ho ha vist clar per convertir l’1-0 amb un xut directe.

L’avantatge local en el marcador ha fet revifar tímidament el Reus. Sobretot quan els d’Alejandro Domínguez s’han trobat amb només tres jugadors, per la blava que ha vist Jordi García.

Amb els canvis de banqueta, els del Baix Camp s’han apropat més a la porteria d’Egurrola, molt serè. Tot i la qualitat del porter blaugrana, Egurrola no ha pogut evitar l’1-1 del Reus, convertit per Casanovas després que David Páez l’enganxés amb l’estic dins de l’àrea. El jugador visitant – format al planter blaugrana – ha sabut controlar l'u contra u amb el porter després del xut del penal i del primer refús. Al tercer intent, però, no ha fallat.

Més acció al segon temps

2009-12-05_FCB_SORLI_DISCAU_-_TECNOL_REUS_DEPORTIU_005.jpgLa segona part ha generat més emoció. El partit s’ha reprès amb un gol de Sandro Bertolucci, que ha apagat una mica els ànims dels aficionats blaugranes. Però l’avantatge visitant ha durat només 20 segons, temps en què Carlitos López s’ha dirigit amb un objectiu cap a porteria: el gol. L’argentí ha clavat el 2-2.

El Barça, que ha comptat amb algunes accions excel·lents per marcar, ha patit un impàs complicat quan Carlitos ha estat sancionat amb targeta blava i, per tant, l’equip arribava a la desena falta d’equip. Mirko Bertolucci s’ha encarregat de llançar la directa. I ha crispat els ànims del públic repetint el xut, que també ha estat ben refusat per Egurrola.

I el matx ha entrat en una nova dimensió. El Reus també s’ha carregat de faltes. Carlos López ha xutat la directa, però la pilota li ha marxat abans de la rematada final.

2009-12-05_FCB_SORLI_DISCAU_-_TECNOL_REUS_DEPORTIU_008.jpgEls blaugranes han continuat buscant la porteria de Trabal, neguitejant els reusencs en pista i també la banqueta, que ha saltat en més d’una ocasió per l’ensurt que suposaven els tirs locals.

En un contraatac, amb més cor que no pas destresa, López ha aconseguit fer una passada a Panadero, que ha col·locat el 3-2 quan faltaven vuit minuts i catorze segons per a la conclusió del matx.

I aquest temps de partit s’ha eternitzat per als blaugranes perquè, instants després del tercer gol local, el Reus ha celebrat un gol que els àrbitres no han concedit.

Ara bé, Pujalte ha demanat calma i paciència i, tot just, a continuació Panadero, com un míssil, ha marcat el 4-2. I el següent atac el Barça Sorli Discau l’ha aprofitat per trencar ja el matx. Teixidó ha clavat el cinquè.

El Reus desdibuixat

2009-12-05_FCB_SORLI_DISCAU_-_TECNOL_REUS_DEPORTIU_034.jpgEl Reus ha vist com Trabal veia una targeta blava i Roger Molina, el porter suplent, ha pogut anul·lar el sisè blaugrana, i per dues vegades ho ha fet (perquè també Teixidó ha hagut de repetir-lo). Ara bé, Molina no ha pogut fer gran cosa amb el sisè gol –també de falta directa per la blava a Mirko Bertolucci– que ha clavat Carlitos.

El colofó l’ha posat Teixidó amb un esclat d’alegria total per part de la graderia i de la pista.

FC BARCELONA SORLI DISCAU, 7
TECNOL REUS DEPORTIU, 2

FC Barcelona Sorli Discau (1+6): Egurrola, Ordeig (1), Panadero (2), Adorher, Borregán – cinc inicial – Páez, López (2), Teixidó (2), Reinaldo.

Tecnol Reus Deportiu (1+1): Trabal, García, Casanovas (1), Mirko Bertolucci, Negro Páez – cinc inicial - Sandro Bertolucci (1), Caldú, Molet.

Gols: 1-0, Ordeig (p), min 9; 1-1, Casanovas (p), min 16; 1-2, Sandro Bertolucci, min 26; 2-2, Carlos López, min 26; 3-2, Panadero, min 42; 4-2, Panadero, min 45; 5-2, Teixidó, min 46; 6-2, Carlos López, min 47; 7-2, Teixidó, min 47.

Targetes Blaves: Jordi García (REU); Carlos López (FCB); Guillem Trabal (REU); Mirko Bertolucci (REU).

Targetes Vermelles: Negro Paéz (REU).

Àrbitres: Sandoval i Dapena.