Pateixen, remunten i guanyen (4-3)

Hoquei patins

13.11.2009 22:30

El Barça Sorli Discau ha buscat la victòria en un partit en què el GEiEG, i sobretot el seu porter, han estat incommensurables. Els blaugranes han fet valer l’esperit de guanyadors i han insistit en la recerca de la victòria per continuar invictes.

Amb un 0-2 d’entrada el GEiEG Sidorme Hotels ha plantat cara. I ha continuat així durant els 50 minuts. El Barça ha pogut deixar el marcador amb un 1-2 al descans. Al segon temps els gironins han tornat a marcar. La seva actitud i el seu porter han portat de corcoll els blaugranes. Carlitos López, Mia Ordeig i un gol a 40 segons per al final de Borregán han deixat el 4-3 final.

Reinaldo García ha fet costat els seus companys des de la banqueta. El defensa ha estat convocat tot i que no ha jugat. Cal recordar que Nalo es va fracturar el segon dit de la mà dreta i que tot just s’acaba d’acomplir el mes de baixa, quan el període de convalescència estava fixat en les sis setmanes.

Un GEiEG atrevit

2009-11-13_HOCKEY_03.JPGAmb una filosofia ofensiva, el GEiEG ha engegat el partit amb el domini de la possessió. La velocitat i els bons moviments dels gironins han generat les primeres ocasions i, tot i que Egurrola n'ha avortat unes quantes de consecutives, Casadevall i García han deixat un 0-2 en 13 minuts de joc.

El primer gol ha estat en una transició del GEiEG, en què Casadevall pràcticament sol ha colat la pilota dins de la xarxa blaugrana. Ferran García (campió del món júnior amb la selecció espanyola a Bassano), també en una acció en què s’ha passejat dins de l’àrea, ha aconseguit el segon visitant.

El marcador ha obligat Ferran Pujalte a demanar temps mort i a canviar la dinàmica. La primera mesura ha estat fer canvis. Panadero i Carlos López han entrat a la pista. Un minut després Borregán ha retallat el desavantatge (1-2).

Tot i així, els visitants han mantingut la iniciativa i el Barça ha  sospirat d'alleugement en veure que un fort xut de Gaspar s'estavellava al pal, entre altres moments complicats.

Nerviosisme

2009-11-13_HOCKEY_05.JPGEl segon temps ha seguit amb un GEiEG més intens . Però la desena falta dels blaugranes ha donat una falta directa als d’Umbert que Farrés no ha desaprofitat. L’1-3 hauria pogut ser un 1-4 si Farrés hagués tornat a marcar, ja que els locals han estat penalitzats amb una altra directa perquè Borregán ha vist una targeta blava.

Quan la situació ha estat més crítica (el Barça jugava amb només tres homes en pista), Carlos López ha tret la grapa i ha estat capaç de tornar a escurçar el marcador. Girant per darrere de la porteria i plantant-se a la frontal, Carlitos ha donat l’empenta que necessitava l’equip.

Però el rival no s’ha deixat intimidar. Tot i que Mia Ordeig ha forçat un penal, Fernández, molt serè, l’ha aturat. I el porter gironí ha tornat a aturar una falta directa xutada per López.

Al tercer intent –un nou penal que ha llençat Ordeig– Fernández l’ha desvia,t però el dorsal 7 blaugrana ha pogut lluitar per continuar la jugada, que ha suposat l’empat a 3.

Quan faltaven dos minuts i mig pel final, cap dels dos equips ha donat el partit per sentenciat. I la fortuna ha estat blaugrana. Borregán ha clavat el 4-3 a 40 segons per al final. Amb un xut potent, i en un dels pocs errors que ha tingut el GEiEG, el Barça Sorli Discau ha firmat la vuitena victòria a l’OK Lliga d’una manera agònica.

FC BARCELONA SORLI DISCAU, 4
GEiEG SIDORME HOTELS, 3

FC Barcelona Sorli Discau (1+3):
Egurrola, Ordeig (1), Adroher, Teixidó, Borregán (2) –cinc inicial– Páez, Panadero, López (1)

GEiEG Sidorme Hotels (2+1): Fernández, Figa, Farrés (1), Pujadas, Casadevall (1) –cinc inicial– Gaspar, Cruz, Acuña, García (1)

Gols: 0-1, Casadevall, m. 9; 0-2, García, m. 12; 1-2, Borregán, m. 14; 1-3, Farrés, m. 34; 2-3, López, m. 37; 3-3, Ordeig, m. 48; 4-3, Borregán, m. 50

Targetes blaves: Borregán (FCB)

Àrbitres: Mayor i Ribó