Dues medalles d'or i una de plata (3-1)

Hoquei patins

11.07.2009 23:13

Els blaugranes Mia Ordeig i Jordi Adroher s’han penjat la medalla d’or al Mundial d’hoquei patins. Espanya ha derrotat l’Argentina d’un altre blaugrana, Reinaldo García, que s’ha penjat la plata.

En la 39a edició del Campionat del Món d’hoquei patins, el combinat estatal ha aconseguit el seu tercer títol consecutiu, el 14è de la història.

La gran final entre les dues màximes potències (la tercera entre aquests dos equips a la darrera dècada) ha acabat amb 3-1, un gol de Jordi Bargalló a l’equador del primer temps, després d’una assistència de Mia Ordeig, i dos més a la segona part, obra de Marc Gual i Jordi Adroher en dos contraatacs.

Malgrat que les ocasions s’han anat succeint des de les dues bandes durant els primers 20 minuts, l’1-0 aconseguit per Jordi Bargalló ha posat unes bases sòlides en el joc d’Espanya.

Segona part esplèndida

La segona meitat ha començat amb força duresa en el joc. Alguns cops han provocat aturades del partit. La més important ha estat la que ha obligat Sergi Fernández a cedir la porteria a Guillem Trabal. També ha hagut de descansar Mia Ordeig per un cop.

Aquest impàs ha estat complicat i Carlos Nicolía ho ha aprofitat per empatar a un als vuit minuts de la represa.

El nivell de joc ha continuat molt alt a partir d’aleshores amb jugades brillants i contracops magistralment avortats pels porters. Però en una de les contres Marc Gual ha clavat el 2-1 que ha fet esclatar el públic de Vigo, dedicat al màxim amb la selecció espanyola.

I la festa ha estat màxima amb el 3-1. Jordi Adroher, nova incorporació del Barça Sorli Discau, ha controlat la bola, l’ha aixecada i l’ha introduïda al fons de la xarxa que defensa Kenan.

A falta de cinc minuts per a la conclusió, els homes de Carlos Feriche ja assaborien el títol de campions del món.

Portugal, el bronze

La final de consolació l’ha guanyada d’una manera molt solvent Portugal. Contra brasil, la selecció portuguesa s’ha imposat per 8-3, amb sis gols de Luis Viana, un de Reinaldo Ventura i un més de Valter Neves. Per part de Brasil, Leandro Wada, Michel Zanini i Bruno Matos han aconseguit els tres gols de la ‘canarinha’, que en tot cas, ha millorat la cinquena posició que va aconseguir al Mundial de 2003.

ESPANYA, 3
ARGENTINA, 1

Espanya (1+2):
Fernández, Ordeig, Gual (1), Bargalló (1), Gil – cinc inicial – Bancells, Torra, Roca, Adroher (1)

Argentina (0+1): Kenan, Velásquez, Emanuel García, Reinaldo García, Pablo Álvarez – cinc inicial – Ordóñez, Nicolía (1), Ábalos, Martín

Gols: 1-0, Bargalló (10’); 1-1, Nicolía 28’; 2-1, Gual (34’); 3-1, Adroher (35’)

Àrbitres: Fermi (ITA) i Pinto (POR)