La final desitjada

Hoquei patins

10.07.2009 22:58

Mia Ordeig, Jordi Adroher i Reinaldo García són a la final del Mundial d’hoquei de Vigo. Ordeig i Adro s’han classificat amb Espanya després de derrotar Portugal per 2-1. Reinaldo i l'Argentina s’han imposat al Brasil per 2-5.

Els tres jugadors del Barça Sorli Discau que participen al Mundial de Vigo han arribat a la final del campionat. Espanya i l'Argentina, amb Mia Ordeig i Jordi Adroher en el combinat estatal, i Reinaldo García, amb l’’albiceleste’, s’han imposat en dues semifinals trepidants.

L'Argentina ha hagut de remuntar en dues ocasions un marcador advers per vèncer el Brasil per 2-5. Pablo Álvarez ha estat el primer en marcar pels argentins (1-1), però la ‘canarinha’ ha tornat a avançar-se. Aleshores, quatre dianes més d’Emanuel García (2), Carlos Nicolía i el blaugrana Reinaldo García han trencat el matx gràcies als contraatacs.

En el cas de la selecció espanyola, Portugal ha estat un rival atrevit i força complicat. Luis Viana ha tingut la possibilitat d’inaugurar el partit gràcies a un llançament de penal que Sergi Fernández ha sabut refusar en dues ocasions. A l’equador del primer temps, Pedrito Gil ha avançat els de Carlos Feriche i aquest marcador s'ha mantingut intacte fins al descans.

Als vuit minuts de la represa, Mia Ordeig en una jugada personal ha batut Ricardo Silva amb un xut creuat des de l’equerra. El 2-0 ha donat molta tranquil•litat a la selecció amfitriona.

Però Portugal no s’ha arronsat i Caio Oliveira ha clavat el 2-1, que ha obert el partit novament. Fins al darrer segon els portuguesos han assetjat Sergi Fernández, però la bona feina global d’Espanya ha donat el pas a la final i l’opció del tricampionat.

Espanya i l'Argentina jugaran pel títol demà, dissabte, a les 21.30 h (en directe, Teledeporte).

La final de consolació

Abans de la gran final del Mundial tindrà lloc la final pel tercer i quart lloc. A partir de les 19.45 h al mateix escenari, el Brasil i Portugal lluitaran pel bronze.