El Barça Sorli Discau cau als penals (3-2)

Hoquei patins

27.02.2010 20:16

50 minuts, més 10 de pròrroga i 10 llançaments de penals han calgut per decidir el segon semifinalista. Egurrola, magistral durant tot el joc, ha vist la blava en la tanda de penals. I Titi Roca ha marcat el llançament definitiu.

El primer equip d’hoquei patins ja s’esperava un guió de partit així. Qui millor aguantés la pressió, i cometés menys errors, arribaria a la final de la Copa. S’ha hagut d’arribar a la pròrroga. I posteriorment als penals. La blava per a Aitor Egurrola ha desorientat l’equip. Octavi Tarrés ha sortit en aquest moment dramàtic. El primer xut no l’ha pogut aturar, però sí el darrer. Reinaldo ha empatat la sèrie, però l’accés a la final l'ha donat Titi Roca: el capità vigatà no ha fallat.

Demà diumenge, a Lloret de Mar, a partir de les 16.30 h, la gran final de la Copa entre el Roncato Patí Vic i el Vilanova. Els del Garraf s’han classificat després d’eliminar un altre dels grans aspirants, el Liceo, en remuntar un 3-1 i acabant després amb un 3-4 quan quedaven cinc segons per a la conclusió.

Concentració extrema

El Barça Sorli Discau ha estat molt centrat des del primer segon del matx. Coneixent el rival, els blaugranes no han badat ni han donat facilitats als homes de Quim López. Amb una defensa en què tots els jugadors s’han sabut complementar i ajudar per no deixar cap forat als vigatans, el penal xiulat als cinc minuts de joc ha estat un dels punts àlgids del partit.

De la mateixa manera que va passar als quarts de final, Mia Ordeig, l’encarregat d’executar el tir, ha clavat el 0-1 amb un llançament a mitja alçada i directe.

Però el Barça no ha renunciat a continuar atacant i s’ha sabut replegar ràpidament per fer costat a un Egurrola novament hermètic.
L’únic contratemps ha estat un cop que ha rebut Sergi Panadero a la mà dreta. El jugador ha pogut participar en el segon temps.

L’empat del Vic

pana_vic.JPGEl segon temps ha continuat amb un Barça molt ben posat sobre la pista. Amb defenses d’avançament sobre les línies de passada; els blaugranes han comès poquíssims errors.

Cal destacar com a fet negatiu la defensa de Carlitos López sobre Titi Roca que, segons els àrbitres, ha estat penal. Marc Torra, un home experimentat en aquestes accions, no ha fallat.

Espiral de despropòsits

Tot i que el partit ha entrat en una nova dinàmica, els àrbitres s’han entestat a prendre-hi part.

Les protestes de la banqueta vigatana han fet que Ricard Ares, segon tècnic del Roncato Patí Vic, veiés targeta vermella directa, la qual cosa ha donat una falta directa al Barça, que López no ha pogut convertir, i ‘power play’ per als blaugranes. El Barça disposava de quatre minuts de superioritat numèrica que han estat només dos, perquè els col·legiats han mostrat la blava a Reinaldo García. Per tant, dos minuts d’inferioritat per als blaugranes. I el partit s’ha convertit en un tres per tres.

A partir d’aquest moment l’acumulatiu de faltes s’ha incrementat sense sentit. Tant Barça com Vic han arribat gairebé al mateix moment a la desena. Les faltes directes, però, no han resolt res ja que ni Torra ni Ordeig han marcat.

Els darrers compassos del temps reglamentari han fet augmentar l’adrenalina, perquè tant Egurrola com Fernández han estat superbs, malgrat els llançaments enverinats que han hagut de refusar.

Cap a la pròrroga i penals

L’empat a un ha fet un pas endavant cap a la pròrroga. I tot ha continuat igual. A la tanda de penals, en la tercera ronda del Vic, Aitor Egurrola ha vist la targeta blava per moure’s abans de temps. Octavi Tarrés s’ha hagut de col·locar a la porteria en una posició difícil i no ha pogut impedir el gol de Carbó. Posteriorment, Adroher no ha convertit el quart penal. Tampoc ho ha fet Marc Torra. I Reinaldo García ha empatat la sèrie a un en convertir el darrer llançament blaugrana. Titi Roca ha tingut el darrer llançament i no ha fallat.

El Roncato Patí Vic defensarà el títol de Copa que va guanyar la temporada passada a la Corunya.

RONCATO PATÍ VIC, 1 (2)
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 1 (1)

Roncato Patí Vic (0+1+0): Fernández, López, Roca, Bancells, Torra (1) –cinc inicial– Masoliver, Carbó.

FC Barcelona Sorli Discau (1+0+0): Egurrola, Ordeig (1), Panadero, Borregán, Reinaldo –cinc inicial– Páez, Adroher, López, Tarrés (ps).

Gols: 0-1, Ordeig (p), min 5; 1-1, Torra (p), min 34.
Tanda de penals: Borregán (-), Masoliver (-), Ordeig (-), Bancells (-), López (-), Carbó (1), Adroher (-), Torra (-), Reinaldo (1), Roca (1).

Targetes blaves: Reinaldo García (FCB), Aitor Egurrola (FCB).
Targetes vermelles: Ricard Ares -2n entrenador - (VIC).

Àrbitres: Vidal i Gómez.