El Liceo, invicte

Hoquei patins

01.12.2008 12:21

El Coinasa Liceo és l’únic equip que no ha perdut cap partit en les 12 jornades de l’OK Lliga que s’han disputat. Els gallecs han arribat al primer lloc, compartit amb el Roncato Patí Vic i el Barça Sorli Discau, amb 8 victòries i 4 empats.

El pròxim rival del Barça Sorli Discau, el Coinasa Liceo, (dissabte, 6 de desembre, 18.30 h) ha apujat un nivell. L’equip gallec s’ha catapultat fins al liderat de l’OK Lliga. Després de 12 jornades, els homes de Jose Querido sumen 28 punts, els mateixos que el Roncato Patí Vic i el Barça Sorli Discau. Perquè el Liceo sigui primer s’han de contemplar els partits guanyats, empatats i perduts. I els d’A Corunya no n’han perdut cap. El Coinasa Liceo és l’únic equip que es manté imbatut.

Clarament en ascens

L’excel•lent partit d’hoquei que van realitzar a Vic dissabte passat és una mostra fefaent del moment que travessa el Liceo. Guanyar el Roncato Patí Vic i, a més, fer-ho a domicili no està a l’abast de molts equips. La plantilla gallega va dominar durant els 50 minuts. Amb un 0-2 al descans, els de Jose Querido van treballar encara més al segon temps. Malgrat que el Vic no va tenir el seu millor dia, el Liceo no va permetre cap tipus de reacció.

El repartiment dels gols és un altre element a destacar. A Vic Josep Lamas (2), Pablo Álvarez, Martín Payero i Jordi Bargalló van ser els realitzadors.

Vicliceo1.JPGPerò el Liceo no té a cap jugador en el Top 10 de golejadors. Jordi Bargalló és el pitxitxi de l’equip amb 7 dianes. També 7 gols n’ha aconseguit Josep Lamas. Pablo Álvarez, amb 4, Joan Manel Grasas, amb 3, Martín Payero, amb 2, i Jesús Gende, amb 1, són els homes-gol de l’equip, on ningú hi destaca especialment.

La clau d’un Liceo en ascens es troba en què tots els jugadors comparteixen la responsabilitat. La tasca de Jose Querido en aquest aspecte ha estat important. I és que el tècnic portuguès comença a fer palesa la seva filosofia i n’està obtenint resultats.

El Liceo, que va tenir un inici de temporada més titubejant, empatant a Riazor contra el Proinosa Igualada i el Vilanova l’Ull Blau, va reaccionar ràpidament. A partir de la jornada 4 tot són victòries i només ha acumulat dos empats fora de casa (contra el Lloret i el Noia).

El conjunt gallec és el quart equip en el rànquing de gols marcats. Amb 33 dianes, el Liceo ha aconseguit 9 gols menys que el Reus, el primer classificat, 37 gols i 36 n’han marcat el Vic i el Barça, respectivament.

L’equip menys golejat

D’altra banda, la porteria defensada pel veterà Jaume Llaverola es manté com la menys batuda del que portem de temporada. El Liceo només ha encaixat 13 gols. El següent equip amb millor defensa és el Barça. Els de Paüls han rebut 19 gols.