El Vic es queda sol al liderat (2-3)

Hoquei patins

15.11.2008 21:20

El Barça Sorli Discau ha perdut el primer partit europeu contra un gran Vic per 2-3. En un partit vibrant durant els 50 minuts, els de Ferran Pujalte han sabut empatar al descans i capgirar el marcador al segon temps.

El primer equip d’hoquei patins haurà de recuperar el punts perduts aquest vespre al Palau a la pista del Valdagno o a la del Vic. En un partit intens i d’un hoquei excels, el Barça Sorli Discau s’ha avançat amb un gol de David Paéz. Però Jordi Carbó, a quatre segons del descans, ha pogut empatar. A la represa, Marc Torra ha superat Egurrola i ha capgirat el marcador. La diana de l’empat a dos, obra de Páez, ha quedat anul•lada amb un gol magnífic de Jordi Adroher.

Tot i que és només la segona jornada de la Lliga europea, els blaugranes no poden permetre’s més errors a partir d’ara. Encara han de visitar la pista del Valdagno italià, que serà el pròxim compromís al mes de desembre, i jugar contra el Vic a casa seva al mes de febrer.

Cal recordar que els dos primers de cada grup es classifiquen per a la Final a Vuit. De moment, el Vic i el Barça són primer i segon classificats, respectivament.

Borregán enèrgic

A10.jpgTot i que el primer en xutar ha estat Borja López, Alberto Borregán ha estat el més insistent durant la primera meitat. El capità blaugrana ha revolucionat el matx amb accions de caire individual, assetjant tot el possible el Roncato Patí Vic. Beto també ha sabut trobar el seu company més ben posicionat. Per exemple, al minut tres de joc, Borregán s’ha mogut molt bé per darrera de la porteria per combinar amb David Paéz però Cachi no ha pogut empalar bé la pilota.

Mentre Beto ha continuat demostrant les seves dots sobre el patí, desorientant el Vic, ara sí, David Paéz ha pogut sorprendre Sergi Fernández amb un xut potentíssim creuat.

L’1-0 no ha fet reduir la iniciativa blaugrana. Borregán ha aconseguit robar en defensar pressionant a la primera línia de passi del Vic. En l’un contra un amb Fernández, el porter dels de la Plana ha desviat la bola magistralment. També cal destacar que el dorsal 21 del Barça Sorli Discau ha fet una jugada genial, aixecant la bola amb sang freda per lluir-se en la rematada.

Quatre minuts després, Beto, novament, ha pogut inquietar el porter del Vic. Però el refús de la pilota no l’ha vist Mia Ordeig, que estava d’esquenes a porteria, ja que només hagués calgut que la toqués per sumar el segon gol dels locals.

L’empat a un, al fil del descans

També Lluís Teixidó, que ha entrat, com és habitual, en la roda de canvis, ha tingut el seu moment, però el defensa ha fallat el cop final.

Quim Paüls ha demanat temps mort a falta de menys de set minuts per acabar el primer temps. A partir d’aleshores, el Roncato Patí Vic ha disposat d’alguna ocasió, firmada per Jordi Carbó.

Precisament, Carbó ha fet l’empat a quatre segons per acabar el primer període. L’acció venia precedida d’un atac blaugrana que el porter Sergi Fernández ha tornat a avortar. En el contracop el dorsal 4 del Vic ha superat Egurrola, perfecte fins aquest moment, amb un xut des de fora de l’àrea.

Pols de forces

A14.jpgL’entrenador blaugrana ha fet sortir Miquel Masoliver a la represa per intentar donar més consistència defensiva. Maso ha fet cas a les consígnes i, de fet, ha tingut l’oportunitat de desequilibrar el marcador. En el primer intent, Fernández l’ha desviat i, en el segon, l’atac blaugrana no ha pogut superar la bona i ràpida col•locació que ha tingut el Vic.

Malgrat que el Barça ha mantingut la pistonada, els homes de Ferran Pujalte no s’han quedat enrere. Recuperant en defensa i en contracop, Titi Roca ha fet treballar Egurrola que ha pogut amb l’embranzida vigatana.

El moment del Vic

L’equip de la Plana ha demostrat que es troba en un moment excel•lent de forma. El Vic ha collat tot el que ha pogut i en una jugada en què Bancells i Ordeig havien caigut mentre forcejaven, Marc Torra ha agafat la bola i ha pogut xutar tot i els dos homes que l’intentaven defensar. Aquí ha arribat l’1-2.

Però dos minuts després, Borregán s'ha mogut per darrera de la poteria y ha aixecat una pilota que s'ha intentat colar entre el pal i Sergi Fernández. El porter del Vic ha acabat al fons de la porteria. Els jugadors i banqueta del Vic han protestat el gol que els àrbitres han donat per bo perquè han considerat que la pilota havia entrat.

Al marge de les protestes, la millor manera que ha tingut el Vic d’esmenar el 2-2 ha estat amb un golàs de Jordi Adroher. El jugador ha penjat la bola que ha acabat al fons de la porteria d’Egurrola. El moviment i finalització han estat excepcionals.

Tot i que ningú no ha donat el braç a tòrcer, el rellotge ha jugat a favor del Vic. Amb el 2-3 ha acabat el matx.

FC BARCELONA SORLI DISCAU, 2
RONCATO PATÍ VIC, 3

FC Barcelona Sorli Discau (1+1):
Egurrola, Ordeig, Páez (2), Panadero, Borregán – cinc inicial – Teixidó, López, Masoliver

Roncato Patí Vic (1+2): Fernández, López, Roca, Bancells, Torra (1) – cinc inicial – Adroher (1), Carbó (1)

Gols: 1-0, Páez (9’); 1-1, Carbó (25’); 1-2, Torra (38’); 2-2, Borregán (40’); 2-3, Adroher (43’);

Àrbitres: Baptista i Nunes

Assistència: 1.100 espectadors