Primera victòria al Mundial de Clubs (4-0)

Hoquei patins

23.09.2008 20:44

Cristina Collado / Gustau Galvache

El FC Barcelona Sorli Discau s’ha imposat a l’equip argentí del Centro Valenciano, amb una contundent victòria per 0 gols a 4, a la segona jornada del Campionat del Món de clubs que s’està disputant a Reus.

Els homes de Quim Paüls han desplegat el seu joc des de l’inici del partit i ja en els primers minuts han arribat les primeres ocasions. Concretament una triple oportunitat on el porter argentí Daniel Fernández ha tret un xut de Páez i un altre de Mia Ordeig. A la mateixa jugada Ordeig ha recollit la pilota i l’ha enviat al travesser. El Barça demostrava les seves ganes de victòria.

Amb el treball defensiu arriba el gol

Durant la primera part del primer període, el FC Barcelona Sorli Discau ha treballat fort en defensa. Això ha impedit les arribades dels argentins i ha possibilitat les contres dels blaugranes.

En aquest sentit, una contra dels blaugranes ha possibilitat un xut de Teixidó que ha fet pujar el primer gol al marcador. Dues ocasions més del blaugrana feien que el Barça tingués el domini del partit. Guillermo Babic era el jugador argentí que portava una mica de perill a la porteria blaugrana, però ha estat José Alejandro Gómez qui ha disposat de la millor ocasió per als argentins, una ocasió que Egurrola ha desfet per mitjà d’una aturada amb els peus.

Amb el cap fred

Malgrat que el ritme del partit era alt en aquell moment, el FC Barcelona Sorli Discau ha sabut mantenir el cap fred i ha plantejat dues jugades semblants. A la primera Panadero ha cedit des del costat dret la pilota a Borregán per marcar el 0 a 2 i, al cap de dos minuts, ara pel costat esquerre, Carlitos López ha cedit a Masoliver la pilota per marcar el tercer gol blaugrana.

A manca de 27 segons per a la fi de la primera part, un xut de David Páez ha anat al travesser i ha baixat cap a la porteria. Tot indicava que la pilota havia entrat, però els àrbitres no ho han interpretat així i no han donat validesa al gol.

Dominant el partit

A la segona part els blaugranes ha dominat plàcidament el partit. Conscients del resultat, l’equip de Paüls ha tingut el control de la pilota i han portat el ritme de joc que més els interessava. Fruit d’aquest control ha arribat el quart gol blaugrana, amb un xut des del costat esquerre per part de ‘Mia’ Ordeig.

En els darrers instants del partit ha estat quan el Centro Valenciano ha portat més perill a la porteria, un perill que s’ha trobat amb un esplèndid Aitor Egurrola sota els tres pals. Els argentins han disposat d’un penal, a manca de tres minuts per a la fi del matx, però Garcés ha enviat el xut a fora.

Una de les notes positives ha estat l’aportació del jove jugador de les categories inferiors de l’hoquei blaugrana Lluís Ferrer. En els quatre minuts jugats ha tingut dues ocasions, i ha demostrat que la base de l’hoquei patins blaugrana continua funcionant.

Líder per gols

El FC Barcelona Sorli Discau és líder del seu grup amb 4 punts, posició que comparteix amb el Barcelos. La diferència de gols és favorable als blaugranes per ocupar la posició capdavantera. Demà al matí el Barcelos i el Centro Valenciano disputaran el seu partit a les 9.30 h. El Barça jugarà a les 18.30 h contra el Petro Luanda d’Angola.

Els blaugranes hauran d’esperar al partit del matí per saber quin seria el resultat que els classificaria, ja que en cas de victòria del Barcelos, haurien de guanyar al Petro Luanda i veure quina és la diferencia de gols entre catalans i portuguesos.

CENTRO VALENCIANO, 0
FCB SORLI DISCAU, 4

Centro Valenciano:
Daniel Fernández; Guillermo Babic, Pablo Garce, J.M Garcés i Santiago Correa – equip inicial- José Alejandro Gómez, José Manuel García, Diego Olalla i Carlos Hidalgo.

FC Barcelona Sorli Discau: Aitor Egurrola; ‘Beto’ Borregán, David Páez, ‘Mia’ Ordeig i Lluis Teixidó -equip inicial- Miquel Masoliver, Sergi Panadero ,Carlos López i Ferrer.

Gols: 0-1 Lluís Teixidó, (4'); 0-2 ‘Beto’ Borregán, (16'); 0-3 Masoliver, (18'); 0-4 ‘Mia’ Ordeig, (30')

Àrbitres: Zonta (Itàlia) i Tartarelli (Itàlia)