Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Un programa de preparació flexible


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Hoquei patins

04.07.2008 10:23

Un programa de preparació flexible

Cristina Collado


Després d’una temporada molt intensa els jugadors d’hoquei patins estan gaudint d’unes merescudes vacances. Tres setmanes abans de la pretemporada hauran de reprendre l’activitat física, quan hauran de seguir un programa força flexible.


El primer requisit per a aquestes vacances és “descansar”. Així ho demana el preparador físic del Barça Sorli Discau, Ramon Riverola, en declaracions a www.fcbarcelona.cat. Qüestionat sobre quin és el programa físic que han de seguir els jugadors blaugrana, Riverola demana, en primer lloc, que descansin després d’una temporada molt dura: “Primer de tot, descansar molt. Els passem un programa molt obert, perquè no s’aturin del tot, però perquè gaudeixin de l’estiu. És molt important que, de cap, vinguin serens i descansats.”

Treball les dues últimes setmanes

Riverola.jpgAquest programa s’inicia dues o tres setmanes abans de començar la pretemporada. “Les dues últimes setmanes són les més importants”, assegura el preparador físic blaugrana. És un programa recomanat que preveu una primera setmana d’activitat física, ja sigui carrera contínua o partidets de diversos esports. La setmana següent, que seria la prèvia a reprendre l’activitat amb el Barça, cal treballar més a fons l’aspecte de la musculació. Per això es requereix que els jugadors exercitin els músculs.

La pretemporada, el 18 d’agost

Ramon Riverola explica que fa uns anys feia programes més tancats, però que ara, atesa l’experiència dels jugadors, ja no cal: “Ja saben el que han de fer, i realment es cuiden, no s’abandona ningú. A més, saben que si s’abandonen patiran més al principi de la pretemporada.”

Una pretemporada que comença el 18 d’agost. Fins al primer partit de competició oficial, el 16 de setembre, hi ha un mes. Temps suficient, segons Riverola, per preparar bé l’equip físicament: “L’estada és llarga i la pretemporada suficient perquè es preparin bé.”
Un programa de preparació flexible
Els partits “de la migdiada”
Hi ha un altre aspecte que fa que durant les vacances els jugadors del Barça Sorli Discau mantenen una bona preparació física. Per una banda, hi ha els que estan compromesos amb les seleccions. Aquest és el cas de Panadero, Mia i Teixidó, amb la selecció espanyola, Masoliver, amb la selecció catalana, o David Páez i Carlitos López, amb el combinat argentí.

Però a banda dels compromisos que els jugadors puguin tenir amb les seves seleccions, hi ha una altra manera de mantenir el to físic. És el que Riverola ha batejat com “els partits de la migdiada”. I és que molts jugadors aprofiten les vacances per fer esport després de dinar, és a dir, a l’hora de la migdiada.


Comparteix a

Notícies Hoquei

Temporada 08-09

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana