Campions de l’OK Lliga (5-6)

Hoquei patins

30.05.2009 18:57

Sonia de Alba (Enviada especial)

El Barça Sorli Discau ha derrotat el Coinasa Liceo a la seva pista. El triomf blaugrana per 5-6 ha donat el títol de l’OK Lliga al primer equip d’hoquei patins en un play-off en què no ha perdut cap partit.

El primer equip d’hoquei patins celebra la Lliga. I ho fa amb ganes i ràbia perquè aquesta temporada l’OK Lliga ha estat l’únic guardó dels anomenats grans que acaba a les vitrines del club, tot i haver aconseguit tres copes més (Intercontinental, Continental i Supercopa d’Espanya).

El Barça Sorli Discau ha viatjat a la Corunya amb ganes de sentenciar i de fer-ho a la primera oportunitat. Però, per guanyar, els blaugranes han hagut de patir. Com va passar en el segon partit al Palau, els de José Querido no han facilitat gens ni mica la feina.

En tot cas, el Barça reedita el títol, el 22è de la història del club i la 12a OK Lliga consecutiva, sense error en el play-off.

Lectura intel·ligent

pana_final_ok.JPGAmb el coneixement i la tranquil•litat del 2-0 en la final, els blaugranes han volgut estudiar els primers moviments del rival. A mesura que han passat els minuts, els de Paüls han imposat el seu hoquei amb criteri, mentre que el Liceo ha hagut de bregar per robar pilotes. Precisament, després d’una acció de falta a favor del Barça, Mia Ordeig i Sergi Panadero s’han llegit el pensament i, sorprenent el rival amb rapidesa, han trobat la línia de gol.

El Barça marca les diferències

Un cop obert l’electrònic, el Barça ha continuat portant la iniciativa. Només tres minuts després del 0-1, David Páez ha sorprès Llaverola i ha marcat el 0-2.

Tot i que els seguidors gallecs s’han desinflat per la diferència, els jugadors no s’han arronsat. I en una badada defensiva del Barça, Lamas no ha fallat amb un xut potent dins de l’àrea d’Aitor Egurrola.

Però les bones sensacions que ha recuperat l’equip gallec s'han tornat a esvair amb el tercer i el quart gol blaugrana. Tots dos han arribat en menys d’un minut. Miquel Masoliver, al contraatac, ha clavat el tercer i Teixidó, amb una bonica deixada, han posat de manifest que el Liceo hi ha posat més cor que no pas seny.

El Liceo s’hi aferra

Però la ràbia també serveix. Jordi Bargalló, Josep Lamas i Pablo Álvarez han triangulat perquè l’argentí rematés a barraca el 2-4 a dos minuts per acabar el primer temps.
P5301205.JPG
I Pablo Álvarez ha deixat el partit més obert abans del descans amb un gol a la contra en què ha superat el seu defensor, Miquel Masoliver. Amb el 3-4 ja al marcador, i Pablito celebrant la diana a la tanca del fons de la pista, Masoli ha estirat el braç amb l’estic cap enrere. La fuetada ha tocat el jugador del Liceo, però sense més incidències perquè el blaugrana s’ha adonat que hi havia el jugador gallec.

Arrencar i moldre

El matx s’ha reprès amb una pilota que ha robat Josep Lamas i que no ha generat més perill que el que Egurrola ha pogut avortar. Els companys de pista del porter blaugrana també han estat fantàstics. Mia Ordeig ha deixat en evidència el Liceo amb un xut que ha suposat el 3-5, quan només s’havien jugat 64 segons de la segona part.

Carlos López, que ha aguantat molt bé la pilota dins de l’àrea, ha marcat el 3-6 un minut després. El moviment del dorsal 18 blaugrana ha estat excepcional.

Patir fins al final

Els minuts s’han consumit amb alguna acció mínimament perillosa a banda i banda (com un penal que ha tingut el Barça i que Carlos López no ha pogut convertir), però sense més transcendència.

Reinaldo García ha estat atent per aconseguir el quart gol gallec en aquest impàs. I també ha caigut el cinquè local. A tres minuts i 23 segons del final Bargalló ha revifat el Liceo.

Els blaugranes han hagut de mossegar per no complicar-se més l’existència i assegurar-se el títol. Els homes de Quim Paüls han confirmat la seva superioritat en aquesta competició en una temporada difícil i feixuga però que, finalment, ha tornat a tenir un final ben feliç.

COINASA LICEO, 5
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 6

Coinasa Liceo (3+2): Llaverola, Lamas (1), Grasas, Bargalló, Reinaldo García –cinc inicial– Payero, Álvarez (2)

FC Barcelona Sorli Discau (4+2): Egurrola, Ordeig, Páez (1), Panadero (1), Teixidó (1) –cinc inicial– Masoliver (1), López, Borregán

Gols: 0-1, Panadero (10’); 0-2, Páez (13’); 1-2, Lamas (14’); 1-3, Masoliver (19’); 1-4, Teixidó (20’); 2-4, Álvarez (23’); 3-4, Álvarez (25’); 3-5, Ordeig (26’); 3-6, López (28’); 4-6, Reinaldo García (42’); 5-6, Bargalló (46’)

Targetes: Blava per acumulació: Lamas (LIC)
Vermella per acumulació: Masoliver (FCB); Reinaldo García (LIC)
Vermella directa : David Páez (FCB)