El primer finalista (1-3)

Hoquei patins

15.05.2009 22:28

El Barça Sorli Discau ha guanyat l’Alnimar Reus Deportiu en el tercer partit de la semifinal de l’OK Lliga. Els blaugranes han sabut superar el conjunt de Figueroa tot i les baixes i aconseguir ser el primer equip finalista de la temporada.

Amb un equip de circumstàncies (Carlos López i Alberto Borregán estan sancionats), el Barça Sorli Discau ha visitat el pavelló reusenc amb la intenció d’aconseguir la victòria per accedir a la final per la via ràpida. I ho ha aconseguit.

Tot l’equip ha sabut mantenir la concentració i treballar defensivament per trobar la millor ocasió en atac. Masoliver l’ha trobada cap a les acaballes del primer període en un contracop amb David Páez. I Lluís Teixidó, en col•laboració amb Sergi Panadero, ha posat el 0-2 als primers compassos del segon temps. El gol de Pedrito Gil ha fet entrar en una nova dimensió el tram final del matx amb una tensió pròpia d’un gran clàssic d’hoquei. Però la diferència, tot i que mínima, ha valgut el triomf final blaugrana. Masoliver ha trencat el partit i l’eliminatòria amb un fort xut, i el gol, a menys de dos minuts del final.

El Barça és el primer equip que arriba a la final de l’OK Lliga. L’eliminatòria entre el Liceo i el Vic arriba al quart partit (dissabte, 16 de maig, 17.00 h). Un triomf gallec faria sumar el 3-1 i classificaria els de Querido per a la final. Si el Vic guanyés, la sèrie quedaria amb empat a dos i s’hauria de jugar el cinquè partit a l’Olímpic de Vic.

Gil lidera

Reus-FCB2.JPGL’Alnimar Reus Deportiu també s’ha presentat al partit amb una baixa, la de Matías Platero que, com Borregán, també va veure targeta vermella directa en el segon enfrontament.

L’absència d’una jugador que sol entrar des de la banqueta no ha trastocat els plans de Figueroa. Pedrito Gil i Marc Gual han estat els directors del joc reusenc a la pista.

Gil ha estat el primer en imposar la seva qualitat. En dues accions consecutives, el davanter del Reus ha fet esclatar l’afició local. La primera als cinc minuts i mig de partit amb un xut molt col•locat que ha acabat desviat. I, a continuació, Gil ha robat una pilota al mig camp que cap dels seus companys ha pogut rematar.

També els blaugranes han vist com Jordi García en un xut de falta ha estavellat la pilota al pal.

El Barça pren aire però el Reus prem

Amb un Reus cada cop més crescut, i un Barça corrent a trobar posicions defensives han transcorregut els primers 10 minuts de joc. Aleshores han començat les rotacions. I el respir ha beneficiat una mica el Barça Sorli Discau, que ha gaudit de més control de la bola. Miquel Masoliver ha estat l’únic sènior que ha sortit de la banqueta. La resta de l’equip (Ferrer – que ha jugat uns instants a la primera part -, Rosa i Vergés) ha estat composat per júniors.

Panadero ha aconseguit penjar una pilota que, per poc, no ha tocat David Páez.

Però també ho ha tingut a l’abast Jordi Molet. El 88 del Reus ha pogut empalar la bola servida per Toni Sánchez però aquesta ha passat per sobre de la porteria d’Egurrola. Segons després Marc Gual ha intentat sorprendre picant la bola al terra. Per poc no ha fet obrir el marcador.

I entre Sánchez i Molet han disposat d’una nova combinació. La presència d’Egurrola ha estat intimidadora que ha destorbat una bona rematada.

El gol blaugrana al descans

150509figue.jpgLa inèrcia de control del Reus no ha fet perdre el rol als blaugranes que ja esperaven un tipus de partit semblant. La bona defensa ha propiciat una sortida a la contra de dos contra un. Entre David Páez i Miquel Masoliver no han fallat contra Trabal. Maso ha firmat el primer gol del partit.

Abans de dirigir-se cap als vestidors, Gil ha tornat a posar a prova Egurrola. Aquesta ha estat la darrera ocasió del primer temps, i que no ha fet moure’s un marcador de control visitant per la mínima.

Més ritme

El segon temps ha començat amb molt de dinamisme. Marc Gual ha tornat a provar fortuna de cara a porta. Però no l’ha tinguda.

Tampoc han estat amb la sort de cara els blaugranes que han arribat a l’àrea reusenca en tres ocasions seguides. Primer, Mia Ordeig que ha volgut ajustar la deixada i Guillem Trabal ha endevinat les intencions.

Sergi Panadero, 30 segons després, li ha pres la cartera al Negro Páez. En l’un contra un amb el porter del Reus Pana també ha apurat massa.

I amb un Reus confiat Ordeig ha tornat a recuperar una pilota. En aquesta ocasió, tot i rematar amb més intenció, el peu de Trabal ha estat oportú.

El segon blaugrana

De tant intentar el gol, el Barça Sorli Discau l’ha tingut. Una transició des de camp contrari que ha conduit Panadero ha acabat amb una assistència d’esquerra a dreta cap a Teixidó que corria des de la banda contrària. El servei ha estat magistral i aprofitat al 100%. El 0-2 ha arribat al minut 31.

Egurrola sobri

Malgrat el marcador el Reus no s’ha relaxat. Ni l’equip ni la grada que ha anat protestant accions de frec a frec entre els jugadors. Un d’aquests xocs ha estat assenyalat amb xut de falta directa a favor del Reus. Teixidó, a més, ha vist la blava. Pedrito Gil no l’ha pogut marcar.

Els blaugranes han continuat forçant robatoris. Desafortunadament, un contracop visitant s’ha convertit en un altre reusenc i, tot i que l’acció ha estat complicada ben a prop de la porteria d’Egurrola, Gil ha impulsat la bola al fons de la xarxa. Amb l’1-2, i menys de vuit minuts de partit, els dos equips han imprès una nova velocitat.

Tots a l’atac

Absolutament d’infart. Els darrers cinc minuts del partit han estat d’alta tensió amb les dues plantilles abocades a l’atac. Ni el Barça es conformava amb la victòria per la mínima i el Reus molt menys en caure eliminat per la via ràpida.

Per no patir més, Miquel Masoliver ha volgut deixar la seva empremta. Amb una jugada firmada per ell, el defensa ha xutat a barraca i ha superat Trabal convertint el 1-3 definitiu.

ALNIMAR REUS DEPORTIU, 1
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 3

Alnimar Reus Deportiu (0+1): Trabal, García, Caldú, Gual, Gil - cinc inicial – Sánchez, Páez, Molet

FC Barcelona Sorli Discau (1+2): Egurrola, Ordeig, Páez, Panadero, Teixidó (1) – cinc inicial – Masoliver (1), Ferrer

Gols: 0-1, Masoliver (21’); 0-2, Teixidó (31’); 1-2, Gil (42’); Masoliver (48’)

Targetes: Blava directa: Molet (REUS); Teixidó (FCB)

Àrbitres: Sandoval i Mayor

Incidències: El Reus ha ofert la Copa d'Europa a la seva afició abans de començar el partit.