El Barça Sorli Discau resol el primer (4-2)

Hoquei patins

08.05.2009 22:54

El Barça Sorli Discau ha guanyat per 4-2 el primer partit de l’eliminatòria semifinal amb l’Alnimar Reus Deportiu. El retorn de Borregán ha estat una de les notes més destacades d’un matx en què també Ordeig ha pogut participar.

L’OK Lliga ha reprès la competició amb les semifinals pel títol. El Barça ha fet bo el factor pista en la primera oportunitat. Un gol de Mia Ordeig, a la primera part, i tres més al segon temps, obra de Panadero, Masoliver i Borregán, han fet sumar el primer triomf de l’eliminatòria. Pel Reus ha marcat Molet els dos gols al tram final del partit.

La presència de Borregán a la pista ha servit per encoratjar els companys, a més de donar minuts de qualitat i una rotació de luxe més. Ordeig, que també arrossegava problemes físics, tampoc no s’ha perdut la cita.

Torna el capità

web_hockey_09.jpgDesprés dels 10 primers minuts d’intens hoquei sobre la pista blaugrana, els dos entrenadors han començat la roda de canvis per donar descans als titulars i mantenir el mateix ritme de patí.

I aquí ha estat quan Alberto Borregán ha tornat a la pista. La talàlgia que arrossega des de fa setmanes, i que el van fer perdre’s els dos partits de l’eliminatòria contra el Lleida i, fins i tot, la Copa d’Europa a Bassano, l’han permès participar alguns minuts i aportar, sobretot, una gran dosis de confiança en la resta dels companys.

De fet, si Borregán ha entrat al minut 12 de joc, un minut després, Mia Ordeig – un altre dels homes amb problemes físics – ha aconseguit estrenar el marcador. L’1-0 ha estat fruit d’una bona combinació d’equip.

Els pals del Reus i Egurrola

web_hockey_04.jpgPerò el Reus no s’ha deixat intimidar. Amb ímpetu, els de Carlos Figueroa han mantingut l’aposta per l’atac. Aquesta els ha donat dos pals gairebé consecutius. Però també ha estat present el factor Aitor Egurrola. Atent, molt atent, el porter blaugrana ha salvat boles perilloses que han intentat empènyer els jugadors reusencs.

Penal pel Reus i més pals
A la recta final de la primera part, Carlos López ha vist targeta groga i Marc Gual ha disposat d’un llençament de penal a favor. Però Egurrola i també el pal han avortat una nova oportunitat del Reus d’empatar. Segons després, i ja cobrint els darrers tres minuts, Marc Gual ha xutat i la pilota ha acabat estavellant-se al travesser.

A punt del 2-0

Tot just començar el segon temps hi ha hagut un xut del Barça que ha estat desviat pel Reus amb el peu. Mentre en primera instància un dels àrbitres ha assenyalat penal per considerar que l’acció s’havia produït dins de l’àrea, l’altre l’ha vista a fora. Borregán ha vist dues targetes grogues consecutives per queixar-se per no haver primat la consideració inicialment xiulada, la del penal.

Malgrat això, la jugada d’estratègia dels blaugranes ha estat intimidadora. Amb tres tocs, Panadero ha estat a punt de sorprendre Trabal picant la bola al costat del pal.

Però en aquesta ocasió no ha pogut ser. Dos minuts després, sí. En un contracop, David Páez ha buscat a Panadero al segon pal i el dorsal 9 del Barça Sorli Discau ha rematat perfectament.

Encara ha pogut caure un tercer de seguit. Una nova transició rapidíssima ha estat anul•lada per considerar que la bola s’havia aixecat massa. Ordeig s’ha lamentat del que podria haver estat el 3-0.

Puja la temperatura a la pista

web_hockey_15.jpgEl partit ha mantingut el caire d’intensitat, ara bé s’ha enrarit amb algunes protestes i targetes a totes dues bandes.

Els instants de descontrol han ofert una altra opció al Barça. De falta directa, López se l’ha jugat contra Trabal. Però no ha estat gol. El refús l’ha agafat Panadero i el travesser ha estat el protagonista de nou.

web_hockey_03.jpgInstants després Masoliver ha disposat d’un llançament de penal per una nova falta dels del Baix Camp dins de l’àrea. El de Vic, que ha pogut xutar després que el Negro Páez marxés de la pista en veure la segona groga, ha fet pujar el tercer blaugrana amb un tir fort i recte.

Els gols del Reus i la rèplica blaugrana

El marcador de 3-0 no ha destorbat a cap dels dos equips de l’objectiu de continuar buscant la porteria contrària. I en una jugada amb diversos jugadors Jordi Molet ha pogut desorientar Egurrola i ha marcat el 3-1.

L’alegria del Reus ha estat puntual perquè Borregán ha tornat a marcar. El capità ha firmat una jugada amb signatura pròpia, amb el 4-1.

I la inèrcia ha fet que tot just a continuació el Reus disposés d’un penal i Molet ha clavat el segon visitant amb què s’ha tancat el partit.
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 4
ALNIMAR REUS DEPORTIU, 2

FC Barcelona Sorli Discau (1+3):
Egurrola, Páez, Panadero (1), Teixidó, López – cinc inicial – Masoliver (1p), Ordeig (1), Borregán (1)

Alnimar Reus Deportiu (0+2): Trabal, García, Caldú, Gual, Gil – cinc inicial – Sánchez, Platero, Páez, Molet (2, 1p))

Gols: 1-0, Ordeig (13’); 2-0, Panadero (30’); 3-0, Masoliver (35’) (p); 3-1, Molet (45’); 4-1, Borregán (46’); 4-2, Molet (47’) (p)

Àrbitres: García i Delfa

Targetes: Blava per acumulació: López (FCB); Borregán (FCB); Páez (Reus)
Vermella per acumulació: Ordeig (FCB)