Els penals acomiaden el Barça (2-2)

Hoquei Patins

30.04.2009 23:55

Sònia de Alba (Enviada especial)

La tanda de penals (4-3) i un darrer llançament del Negro Páez han sentenciat el Barça Sorli Discau a la F8 de Bassano. Els blaugranes cedeixen el cetre de campió d’Europa.

Ha hagut de ser en la tanda de penals i una vegada exhaurida la ronda de cinc. El Negro Páez ha condemnat el Barça Sorli Discau amb un xut potent i amb un Aitor Egurrola avançat en la sortida.

El segon partit de quarts de final de la primera jornada ha arribat al cara o creu després de 60 minuts excepcionals d’hoquei.

Alberto Borregán de ben segur s’ha mossegat les ungles. Però com a amant d’aquest esport també haurà gaudit de la demostració oferta pels seus companys i pel Reus Deportiu.

Emoció i intensitat

fcb_reus_f8_bassano.jpgEl matx prometia espectacle i hi ha hagut bon joc i ocasions des del primer minut. Entre Carlos López i Mia Ordeig s’han repartit els moments més intensos en l’hoquei blaugrana. Guillem Trabal ha hagut de no abaixar la guàrdia perquè en menys d’un minut els blaugranes han estat intimidadors en els darrers metres.

L’oportunitat més evident l’ha protagonitzada Carlitos estavellant la pilota la travesser. Això ha passat al minut 10 de la primera part.

Però, de mica en mica, el Reus ha pres el protagonisme de cara a gol. Pedrito Gil, minut 11, i Toni Sánchez, al 19, han acabat xutant desviat.

El duel encara s’ha intensificat i el públic s’ha deixat portar per un hoquei brillant. Aplaudiments a dojo tant per les accions reusenques (el Negro Páez, Pedrito Gil i Matías Platero) i les blaugranes (unes triangulacions de luxe que no han pogut culminar ni Teixidó ni López) han obligat a reconèixer el nivell exhibit. Egurrola i Trabal, evidentment, també han rebut part de l’ovació.

El gol de Masoliver

Precisament durant aquest impàs d’hoquei a l’alça Matías Platero ha comès penal. Miquel Masoliver, amb serenor absoluta, ha xutat pel centre convertint el 0-1. Guillem Trabal, que no aguantava la posició abans del xiulet, ha rebut prèviament la targeta groga.

Amb el coixí del 0-1 s’ha arribat al descans. Això sí, els dos conjunts han mantingut l’embranzida i s’han repartit ocasions antològiques.

Més precisió

reus_barxa_f8_3.jpgEls primers minuts de la represa han seguit amb pinzellades boníssimes. Egurrola ha salvat un xut perillós del Reus amb la mà i Pedrito Gil no ha trobat la distància idònia amb Marc Gual perquè aquest agafés la pilota en una posició privilegiada.

Els blaugranes també han fet sospirar profundament la banqueta del Reus..

I en aquest estira i arronsa, Jordi García ha provat un xut, en què la defensa blaugrana ha quedat molt oberta, per igualar el marcador.

Segona groga de Maso i de Gual

Però el partit ha seguit amb màxima incertesa. Miquel Masoliver ha derribat Marc Gual en una dura entrada que li ha valgut la primera targeta groga. El defensa del Barça s’ha disculpat ràpidament i Gual, afortunadament, ha continuat jugant. En la següent acció, defensant un moviment complicat a l’interior de l’àrea d’Egurrola, Maso ha vist la segona targeta perquè Toni Sánchez ha caigut. A més, dels dos minuts per a Masoliver, els blaugranes han hagut de fer front a un penal en contra que Gual no ha convertit. La pilota ha tocat el pal de la porteria barcelonista.

Els darrers 10 minuts del partit han començat amb una falta directa a favor dels barcelonins. Sergi Panadero l’ha llançada molt alta intentant superar la sortida de Trabal.

Ningú no afluixa

El ventall demostrat al Palabassano ha estat de llibre tot i el desgast d’un partit tant exigent com aquest i malgrat els minuts de joc ja disputats. Teixidó, sol en un contracop, Panadero amb un xut llunyà, López obligant a Trabal a no perdre el control visual de la pilota, d’una banda. De l’altra, Gual en una rematada excel•lent que ha acabat fora.

Però ha estat Pedrito Gil el que ha sabut posar l’empat a dos al minut 21 del segon temps. La capacitat creadora del davanter del Reus i una execució perfecta han fet deixar el partit inconclús.

A un minut del final exacte Gil ha sabut treure una targeta blava directa per a David Páez i, a més, penal. Ara Egurrola ha avortat el llançament de Platero.

D’aquesta manera s’ha arribat a la pròrroga.

Partit de llarga durada

reus_barxa_f8_4.jpgEls primers cinc minuts addicionals s’han consumit amb calma relativa fins que a la darrera acció Masoliver ha xutat la pilota a la creueta de la porteria del Reus.

I en la primera del segon temps, Marc Gual ha deixat la bola a l’arrel del pal de la d’Egurrola.

El porter blaugrana ha salvat de l’eliminació prematura en una doble aturada en xuts de Marc Gual i Pedrito Gil als darrers segons de la pròrroga.

Els penals i el gol del Negro

El cara o creu que suposen els penalts han tingut com a botxí el Negro Páez. L’exblaugrana ha pogut convertir el gol decisiu un cop finalitzada la tanda de cinc inicial. Masoliver, Panadero, López i Mia Ordeig no han pogut marcar però sí Lluís Teixidó, tot i que la seva diana ha quedat anul•lada per el gol de Marc Gual.

Amb empat a un penal a favor cada equip, ha començat el torn alternatiu. Teixidó ha llançat fora i el Negro ha superat Egurrola que s’havia avançat una miqueta enganyat pel rival.

D’aquesta manera el Barça Sorli Discau ja no podrà defensar més la copa de campió aconseguida la temporada passada i torna cap a casa.
ALNIMAR REUS DEPORTIU, 2 (4)
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 2 (3)

Alnimar Reus Deportiu (0+2): Trabal, García (1), Caldú, Gual, Gil (1) – cinc inicial – Sánchez, Platero, Negro

FC Barcelona Sorli Discau (1+1): Egurrola, Ordeig (1), Páez, Panadero, López – cinc inicial – Masoliver (1p), Teixidó

Gols: 0-1, Masoliver (p) (22’); 1-1, García (32’); 1-2, Ordeig (37’); 2-2, Gil (46’); Tanda de penals: 2-3, Teixidó; 3-3, Gual; 4-3, J.L Páez.

Targetes: Blava per acumulació Masoliver (FCB); Blava directa Páez (FCB)

Àrbitres: Mario Guadagnin i Barbarisi (ITA)