Victòria per tancar la fase regular (6-4)

Hoquei patins

04.04.2009 21:33

El Barça Sorli Discau ha tancat la fase regular de l’OK Lliga amb 71 punts. El triomf, i remuntada, contra el Shum Maçanet, amb un equip reduït, rubrica una temporada més igualada i emocionant que les darreres.

El resultat ha estat una anècdota. I això que era un partit oficial. Però la no-alteració de la classificació per al Barça, que ocupa el liderat matemàtic, s’ha aprofitat per donar descans jugadors que el necessiten, com Aitor Egurrola, que ha estat assegut a la banqueta, i Alberto Borregán. El capità ha estat a la llotja, acompanyat del lesionat Mia Ordeig i de David Paéz. L’argentí no ha jugat per acumulació de targetes.

Amb una plantilla reduïda per les circumstàncies, Quim Paüls –sense ajudant perquè Sergi Macià ha anat a Bell-lloc per presenciar el partit de l’equip de 1a Nacional en què estava en joc la permanència– ha hagut de recórrer al planter. I Xavi Barroso, Marçal Cuenca i Brandon Carrara han pogut ajudar en les rotacions. Cuenca també ha pogut participar molt activament en la jugada de l’empat a un.

QM3D4237.jpgEntre el públic que ha presenciat el darrer partit de la fase regular de l’OK Lliga al Palau Blaugrana hi havia Roberto Dueñas. Es dóna el cas que abans de començar el partit els nens del col•legi Sant Ignasi han estat jugant a la pista i un d’aquests nois és família de l’expivot.

El Maçanet, ben acompanyat

Amb el suport, molt sonor, d’un gruix important de l’afició del Maçanet a les grades del Palau, el Shum n’ha sabut treure partit. Al minut set del primer temps, en una acció de refusos dins de l’àrea, Xavi González ha sabut trobar la pilota entre l’aldarull i introduir-la a la porteria blaugrana.

Malgrat que el Barça Sorli Discau ha desaprofitat alguna ocasió cantada de gol, com un xut de Carlitos que ha marxat fora, Lluís Teixidó ha provat un llançament que ha significat l’empat 11 minuts després. L’alegria per als de Paüls ha durat poc perquè, 40 segons després, Maqueda ha completat un contracop que ha tornat a desequilibrar l’electrònic.

Canvi de dinàmica

Al segon temps el Barça ha anat directe a porteria. Carlos López ha marcat l’empat a dos després de recuperar una bola que ha picat al travesser per introduir-la fàcilment. Això ha passat als dos minuts de la represa.

QM3D4159.jpgPràcticament en la següent acció d’atac dels blaugranes, Miquel Masoliver ha caigut dins l’àrea. El penal, que ha xutat el mateix jugador amb un cop fortíssim, ha suposat el 3-2.

Tot i que hi ha hagut uns minuts d’intensitat, en alguna acció fora de lloc, tant el Barça com el Shum han continuat donant la cara al partit. Amb Octavi Tarrés traient pilotes complicades, Lluís Teixidó ha aconseguit el quart local en rematar un contracop. El '17' del Barça Sorli Discau ha donat efecte a la bola i David Calonge, el porter a la segona part, no ha pogut evitar el 4-2.

Cosa de dos

El 4-3 ha caigut quatre minuts després. També a la contra, Ferran Maqueda ha sabut imprimir la velocitat necessària per jugar-se-la davant Tarrés amb efectivitat.

Masoliver ha continuat la golejada amb el cinquè blaugrana en un acció de transició. I la predisposició per atacar ha tornat a tenir el segell de Maqueda, en el quart del Shum, a minut i mig del final. Tot just treure de mig camp, Masoliver li ha tornat la moneda, i deixava el marcador tancat amb un 6-4.

FC BARCELONA SORLI DISCAU, 6
SHUM MAÇANET, 4

FC Barcelona Sorli Discau (1+5):
Tarrés, Masoliver (3), Panadero, Teixidó (2), López (1) –cinc inicial– Barroso, Carrara, Cuenca

Shum Maçanet (2+2): Blázquez, González (1), Duran, García, Presas –cinc inicial– Maqueda (3) Soler, Guarque

Gols: 0-1, González (7’); 1-1, Teixidó (18’); 1-2, Maqueda (19’); 2-2, López (26’); 3-2, Masoliver (p) (28’); 4-2, Teixidó (38’); 4-3, Maqueda (42’); 5-3, Masoliver (46’); 5-4, Maqueda (48’); 6-4, Masoliver (48’)

Àrbitres: Mayor i Castellnou