El Vic, a la final (2-1)

Hoquei patins

21.03.2009 18:50

Sònia de Alba (Enviada especial)

El Roncato Patí Vic s’ha guanyat la plaça a la final de la Copa del Rei. Els de Ferran Pujalte han hagut d’esperar fins al darrer minut de partit per trencar l’empat i rubricar la victòria.

El Vic es va treure l’espina als quarts de final contra el Noia. Els vigatans van superar l'equip de Sant Sadurní, el campió de l’edició anterior i contra el qual la van perdre. A la Copa 2009, el Roncato Patí Vic ha hagut de suar de valent, patir i esperar per desfer-se del Coinasa Liceo. Un gol d’Adroher al límit del primer temps i un altre de Marc Torra, als darrers 18 segons d’enfrontament, han classificat els de la Plana per a la final.

liceo_semis_copa_2.jpgLa semifinal entre el Liceo i el Vic ha satisfet les expectatives de gairebé tothom. Per emoció i joc, l’espectacle ha estat rodó. El Liceo, però, és el que ha hagut de deixar la competició.

Jordi Adroher, a falta de 7 segons per arribar al descans, s’ha inventat una jugada personal. El dorsal 7 del Vic ha robat una bola, ha superat dos defenses del Liceo i també Llaverola, que no ha arribat a temps d'interceptar la trajectròria de la pilota.

I Adroher podria haver posat el 0-2, si hagués convertit un penal als cinc minuts d’haver començat el segon temps.

Però el partit ha continuat molt obert. Tant, que Pablo Álvarez ha fet saltar dels seients els prop de 4.000 espectadors amb una jugada de crac i ha posat el colofó excepcional de l’empat al marcador. El liceista s’ha llançat pràcticament de cap per superar Sergi Fernández, que s'ha fet mal en l’acció.

Cinc minuts després, Reinaldo García ha tingut a l’abast la possibilitat d’avançar els gallecs. Però l’acció ha estat precedida d'una falta, per això, tot i que la pilota que ha acabat al fons de la porteria de Fernández, ha quedat invalidada.

El Vic també ha disposat d’ocasions per definir l’eliminatòria. Com una pilota que s’ha estavellat al pal de Romà Bancells.

L’empat a un ha continuat i la pròrroga començava a prendre força. Fins que Lamas ha aconseguit forçar un penal. Però el jugador del Liceo no l’ha convertit davant d’un Sergi Fernández amb nervis de plom.

Ara bé, a falta de 18 segons per al final la defensa gallega no ha pogut frenar un Marc Torra en embranzida. El davanter del Vic ha sentenciat el partit i ha donat l’accés a la final per al seu equip.